Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Crostini se šlehanou fetou a jahodami
Crostini se šlehanou fetou a jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Crostini se šlehanou fetou a jahodami

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1190 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 104 g
Tuky 60 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody naslano? A proč ne! Crostini, tedy italská variace na topinky, jsou velmi variabilní. A jahody se k výrazné fetě a aromatické bazalce se skvěle hodí. Tato verze počítá s pečenými jahodami. Ty v troubě ještě zesládnou a jejich výslednou chuť vyváží štědrá dávka čerstvě mletého černého pepře.

Suroviny

pokojové teploty
nejlépe šlehaný, pokojové teploty
jahody 400 g
odstopkované
med 1 ČL
balzamikový ocet bílý 1 PL
bageta 1 ks
olivový olej
trocha, na potření
pepř
čerstvě mletý nebo drcený
bazalka
lístky nakrájené na proužky

Postup

1

Fetu rozdrobte do food processoru či jiného vhodného přístroje a rozmixujte do konzistence drobenky. Přidejte smetanový sýr a mixujte 4–5 minut (v případě potřeby seškrábejte hmotu ze stěn nádoby přístroje), aby vznikla jemná a krémová pomazánka. Pak pomazánku uložte vychladit do lednice – můžete ji připravit až den dopředu.

2

Troubu předehřejte na 180°C. Jahody podle velikosti přepulte nebo rozčtvrťte. Promíchejte je s medem a balzamikovým octem. Pak je v jedné vrstvě, aby se nepřekrývaly, vsypte do pekáčku vyloženého pečicím papírem. Vložte do trouby a pečte asi 30 minut, aby změkly a pustily šťávu. Jahody nechte zchladnout v pokojové teplotě, následně vložte do lednice a dobře vychlaďte – pod horkými jahodami by se šlehaná feta roztekla.

3

Bagetu přepulte a rozdělte na díly (nebo ji můžete příčně nakrájet na plátky – podle toho, jak velké porce pečiva chcete). Potřete olivovým olejem a opečte na pánvi.

4

Na opečené kousky bagety natřete vychlazenou šlehanou fetu, přidejte pečené jahody (nechte plody trochu okapat – zbylou šťávu můžete využít jako základ pro salátovou zálivku nebo přeliv na zmrzlinu), vydatně je opepřete a ozdobte nakrájenými lístky bazalky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč