Hráškové pesto je nejen krásně zelené, ale hlavně opravdu rychle hotové a naprosto skvělé! Můžete ho namazat na plátky opečené bagety nebo vmíchat do těstovin.
Suroviny
mražený hrášek
150
g
bazalka
1
hrst
velká hrst natrhaných lístků, lze použít i mátu
citronová šťáva
1
ČL
parmazán
2
PL
strouhaný
olivový olej
2
PL
+ trocha navíc na potření bagety
sůl
pepř
čerstvě mletý
bageta
nakrájená na plátky
na obložení
klíčky
z ředkvičky na ozdobení
Postup
1
Hrášek spařte vřelou vodou a nechte okapat. Vložte jej do mixéru s dalšími přísadami kromě bagety a šunky. Pokud je třeba, přidejte trochu vody. Rozmixujte, ale ne zcela dohladka, dochuťte solí a pepřem.
2
Plátky bagety rozprostřete na plech. Pokapejte olivovým olejem a dejte na 10 minut do trouby vyhřáté na 180°C . Na opečené plátky bagety namažte hráškové pesto, obložte prosciuttem a posypte klíčky.