0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Narozeninové crostini
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2515 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 185 g
Tuky 135 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Party bez chlebíčků a jednohubek? Nikdy! Čím barevnější a chuťově pestřejší, tím lépe. Naše crostini zadání splňují na výbornou. Základní pomazánka z ricotty a krémového sýra je chuťově jemné, takže je skvělým podkladem pro výraznější ingredience.

Suroviny

bageta 2 ks
nakrájená na šikmé plátky
olivový olej
na zakápnutí
sůl
ricotta 200 g
krémový sýr 200 g
čerstvý smetanový
Na dokončení
prosciutto 100 g
rukola 1 hrst
rajčata cherry 100 g
směs barev
bazalka 1 hrst
lístky otrhané
olivový olej 0.5 PL
balzamico glaze 2 PL
krémové balsamico
uzený losos 100 g
kopr snítky
na ozdobení
citronová štáva
na dochucení
hruška 1 ks
sýr s modrou plísní 50 g
vlašské ořechy 1 hrst
med 2 PL
vejce 2 ks
uvařená natvrdo a oloupaná
pažitka snítky
na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě drcený

Postup

1

Plátky baget dejte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem a osolte. V troubě předehřáté na 180°C pečte 10–15 minut.

2

Ricottu promíchejte s čerstvým smetanovým sýrem a dochuťte solí. Směsí natřete zchladlé opečené plátky baget (crostini). Pak je rozpočítejte na pětiny a postupně ozdobte.

3

Plátky prosciutta natrhejte, rozdělte na crostini a ozdobte rukolou.

4

Rajčátka nakrájejte na poloviny nebo na čtvrtky, bazalku na proužky a dejte do misky. Zakápněte olivovým olejem, osolte, promíchejte a rozdělte na crostini. Zakápněte krémovým balsamicem.

5

Uzeného lososa natrhejte, rozdělte na crostini, ozdobte koprem a zakápněte citronem.

6

Hrušku zbavte jádřince, nakrájejte na tenké plátky a rozdělte na crostini. Ozdobte rozdrobeným sýrem s modrou plísní a ořechy. Zakápněte medem.

7

Vejce nakrájejte na čtvrtky, rozdělte na crostini, ozdobte pažitkou, osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit