0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Narozeninové crostini
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2515 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 185 g
Tuky 135 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Party bez chlebíčků a jednohubek? Nikdy! Čím barevnější a chuťově pestřejší, tím lépe. Naše crostini zadání splňují na výbornou. Základní pomazánka z ricotty a krémového sýra je chuťově jemné, takže je skvělým podkladem pro výraznější ingredience.

Suroviny

bageta 2 ks
nakrájená na šikmé plátky
olivový olej
na zakápnutí
sůl
ricotta 200 g
čerstvý smetanový
Na dokončení
rukola 1 hrst
rajčata cherry 100 g
směs barev
bazalka 1 hrst
lístky otrhané
olivový olej ½ PL
balzamico glaze 2 PL
krémové balsamico
kopr snítky
na ozdobení
citronová šťáva
na dochucení
vlašské ořechy 1 hrst
med 2 PL
vejce 2 ks
uvařená natvrdo a oloupaná
pažitka snítky
na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě drcený

Postup

1

Plátky baget dejte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem a osolte. V troubě předehřáté na 180°C pečte 10–15 minut.

2

Ricottu promíchejte s čerstvým smetanovým sýrem a dochuťte solí. Směsí natřete zchladlé opečené plátky baget (crostini). Pak je rozpočítejte na pětiny a postupně ozdobte.

3

Plátky prosciutta natrhejte, rozdělte na crostini a ozdobte rukolou.

4

Rajčátka nakrájejte na poloviny nebo na čtvrtky, bazalku na proužky a dejte do misky. Zakápněte olivovým olejem, osolte, promíchejte a rozdělte na crostini. Zakápněte krémovým balsamicem.

5

Uzeného lososa natrhejte, rozdělte na crostini, ozdobte koprem a zakápněte citronem.

6

Hrušku zbavte jádřince, nakrájejte na tenké plátky a rozdělte na crostini. Ozdobte rozdrobeným sýrem s modrou plísní a ořechy. Zakápněte medem.

7

Vejce nakrájejte na čtvrtky, rozdělte na crostini, ozdobte pažitkou, osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč