Party bez chlebíčků a jednohubek? Nikdy! Čím barevnější a chuťově pestřejší, tím lépe. Naše crostini zadání splňují na výbornou. Základní pomazánka z ricotty a krémového sýra je chuťově jemné, takže je skvělým podkladem pro výraznější ingredience.
Suroviny
Postup
Plátky baget dejte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem a osolte. V troubě předehřáté na 180°C pečte 10–15 minut.
Ricottu promíchejte s čerstvým smetanovým sýrem a dochuťte solí. Směsí natřete zchladlé opečené plátky baget (crostini). Pak je rozpočítejte na pětiny a postupně ozdobte.
Plátky prosciutta natrhejte, rozdělte na crostini a ozdobte rukolou.
Rajčátka nakrájejte na poloviny nebo na čtvrtky, bazalku na proužky a dejte do misky. Zakápněte olivovým olejem, osolte, promíchejte a rozdělte na crostini. Zakápněte krémovým balsamicem.
Uzeného lososa natrhejte, rozdělte na crostini, ozdobte koprem a zakápněte citronem.
Hrušku zbavte jádřince, nakrájejte na tenké plátky a rozdělte na crostini. Ozdobte rozdrobeným sýrem s modrou plísní a ořechy. Zakápněte medem.
Vejce nakrájejte na čtvrtky, rozdělte na crostini, ozdobte pažitkou, osolte a opepřete.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 25 skvělých jídel s uzeným lososem(25 receptů )