Chuť silné šťávy, která vznikne během pečení, nic nepřekoná. Bohužel něco takového nelze připravit za pět minut…
Suroviny
1 Maso rozdělte na 4 plátky a rozklepejte. Osolte ho, opepřete a potřete hořčicí. Na každý plátek položte špalíček slaniny, 2 čtvrtky vařeného vejce, poloviny podélně rozkrojené okurky, podélně ukrojenou čtvrtku mrkve a pevně zabalte.
2 Na oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidejte protlak, povidla a skořici, hřebíček a badyán. Míchejte ještě minutu a vložte masové závitky. Po minutě je obraťte, aby se zatáhly i z druhé strany. Pak podlijte vývarem a vínem a vložte do trouby předehřáté na 190 ºC. Pečte asi hodinu doměkka, podle potřeby podlévejte. Upečené maso vyjměte, šťávu propasírujte, přidejte strouhaný perník, dochuťte solí, pepřem, cukrem a omáčku 5 minut provařte.
3 Cibulky orestujte na másle, přidejte cukr a míchejte, až se rozpustí a zkaramelizuje. Přidejte vlašské ořechy. Směsí na talíři ozdobte daňčí závitky; podávejte je s omáčkou a vařenou rýží promíchanou s petrželkou a máslem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Moravské menu našich babiček(4 recepty)
- Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů(28 receptů)
- Nadivoko! 12 receptů, díky kterým si zamilujete zvěřinu(12 receptů)
- 20 nejlepších zvěřinových receptů(20 receptů)
- Skvělé rýžové recepty, které neprovětrají peněženku: Dejte si ji po čínsku, indicku nebo česku(31 receptů)