Daňčí závitek po znojemsku

Daňčí závitek po znojemsku

3.4 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4660 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 106 g
Tuky 443 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuť silné šťávy, která vznikne během pečení, nic nepřekoná. Bohužel něco takového nelze připravit za pět minut…

Suroviny

800 g
dančí kýta
hořčice plnotučná 2 PL
uzená slanina 4
bílá
vejce 2 ks
vařená
okurka 2 ks
nakládané
mrkev 1 ks
malá
olej 100 ml
cibule 100 g
kořenová zelenina 100 g
rajčatový protlak 100 g
200 g
švetsková povidla
skořice
mletá
hřebíček
badyán
vývar hovězí 100 ml
víno červené 100 ml
100 g
strouhaný perník
sůl
pepř
cukr
na dochucení
petrželková rýže k podávání
Na moravskou cibulku
máslo 50 g
jarní cibulka 150 g
stříbrné sterilované
krupicový cukr 1 PL
vlašské ořechy 50 g

1 Maso rozdělte na 4 plátky a rozklepejte. Osolte ho, opepřete a potřete hořčicí. Na každý plátek položte špalíček slaniny, 2 čtvrtky vařeného vejce, poloviny podélně rozkrojené okurky, podélně ukrojenou čtvrtku mrkve a pevně zabalte.

2 Na oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidejte protlak, povidla a skořici, hřebíček a badyán. Míchejte ještě minutu a vložte masové závitky. Po minutě je obraťte, aby se zatáhly i z druhé strany. Pak podlijte vývarem a vínem a vložte do trouby předehřáté na 190 ºC. Pečte asi hodinu doměkka, podle potřeby podlévejte. Upečené maso vyjměte, šťávu propasírujte, přidejte strouhaný perník, dochuťte solí, pepřem, cukrem a omáčku 5 minut provařte.

3 Cibulky orestujte na másle, přidejte cukr a míchejte, až se rozpustí a zkaramelizuje. Přidejte vlašské ořechy. Směsí na talíři ozdobte daňčí závitky; podávejte je s omáčkou a vařenou rýží promíchanou s petrželkou a máslem.

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit