0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Daňčí závitek po znojemsku

Daňčí závitek po znojemsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Daňčí závitek po znojemsku

3.6 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny Pro zkušené 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5062 kcal
Bílkoviny 383 g
Sacharidy 226 g
Tuky 287 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuť silné šťávy, která vznikne během pečení, nic nepřekoná. Bohužel něco takového nelze připravit za pět minut…

Suroviny

daňčí maso 800 g
kýta
hořčice plnotučná 2 PL
slanina 4 plátky
bílá, silnější špalíčky
vejce 2 ks
vařená
okurky nakládané 2 ks
mrkev 1 ks
malá
olej 100 ml
cibule 100 g
kořenová zelenina 100 g
rajčatový protlak 100 g
švestková povidla 200 g
skořice
mletá
hřebíček
badyán
vývar hovězí 100 ml
víno červené 100 ml
perník 100 g
nastrouhaný
sůl
pepř
cukr
na dochucení
rýže
petrželková, k podávání
Na moravskou cibulku
máslo 50 g
jarní cibulka 150 g
stříbrné sterilované
krupicový cukr 1 PL
vlašské ořechy 50 g

1 Maso rozdělte na 4 plátky a rozklepejte. Osolte ho, opepřete a potřete hořčicí. Na každý plátek položte špalíček slaniny, 2 čtvrtky vařeného vejce, poloviny podélně rozkrojené okurky, podélně ukrojenou čtvrtku mrkve a pevně zabalte.

2 Na oleji osmahněte nadrobno pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidejte protlak, povidla a skořici, hřebíček a badyán. Míchejte ještě minutu a vložte masové závitky. Po minutě je obraťte, aby se zatáhly i z druhé strany. Pak podlijte vývarem a vínem a vložte do trouby předehřáté na 190 ºC. Pečte asi hodinu doměkka, podle potřeby podlévejte. Upečené maso vyjměte, šťávu propasírujte, přidejte strouhaný perník, dochuťte solí, pepřem, cukrem a omáčku 5 minut provařte.

3 Cibulky orestujte na másle, přidejte cukr a míchejte, až se rozpustí a zkaramelizuje. Přidejte vlašské ořechy. Směsí na talíři ozdobte daňčí závitky; podávejte je s omáčkou a vařenou rýží promíchanou s petrželkou a máslem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/10

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč