Pokud nemáte vhodné šálky, použijte větší mísu – tu, v níž připravujete oblíbený dort z piškotů.
Suroviny
piškotový korpus
350
g
na plátky
káva
300
ml
silná, černá
krupicový cukr
3
PL
tmavá čokoláda
100
g
nastrouhaná
mandle plátky
50
g
smetana ke šlehání
2
kelímky
Postup
1
DEN PŘEDEM
Den předem rozmístěte polovinu piškotových plátků na dno šesti šálků. Smíchejte kávu a lžíci cukru a polovinu směsi nakapejte na pečivo. Posypte třetinou čokolády, polovinou mandlí a pak všechny vrstvy zopakujte. Dejte vychladit.
2
V DEN ‚D
Zbylý cukr vyšlehejte se šlehačkou, rozdělte do šálků a posypte zbylou čokoládou. Šálky postavte na talířky, servírujte se lžičkou.