Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Divoká rýže s cibulkami a oříšky

Divoká rýže bývá často součástí směsi s dlouhozrnnou, oceníte ji ale i samotnou – zkuste náš recept na luxusní přílohu nebo vegetariánské hlavní jídlo.

Vydání: 2015/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30

Ingredience

    • 2 litry drůbežího vývaru
    • 400 g divoké rýže
    • 50 g másla
    • 3 stroužky česneku, nadrobno
    • 3 svazky jarní cibulky, bílé části odříznuté a větší přepůlené, zelené části najemno
    • 200 ml cideru
    • 50 ml jablečného octa
    • 1 lžička tekutého medu
    • 1/2 lžičky strouhané kůry z biopomeranče
    • 1 lžíce nasekané petrželky
    • 70 g lískových oříšků, oloupaných, opražených a nasekaných nahrubo
    • 2 lžičky oříškového či ořechového oleje

Příprava jídla

1 V hrnci přiveďte k varu drůbeží vývar, vsypte rýži a vařte 45–60 minut, až začne praskat. Pak slijte a zvlášť uchovejte 125ml tekutiny.

2 Mezitím v rendlíku na másle opékejte česnek a jarní cibulku 2 minuty, až se česnek začne zbarvovat. Pak vlijte cider, ocet a med a na středním plameni vařte 20–25 minut, až tekutina zhoustne. Vmíchejte rýži, odloženou tekutinu a pomerančovou kůru. Vypněte a vmíchejte petrželku, oříšky a olej. Ihned podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s rýží a chorizem

Rýžová polévka s kuřecími knedlíčky

Zelený pilaf

Kořeněná indická rýže

Rýžová zmrzlina s medovými hruškami

Originální saláty 20x jinak

Inspirace do kuchyně: rýže 30x a stále jinak!

Přidat komentář