
Divoká rýže s cibulkami a oříšky
Divoká rýže bývá často součástí směsi s dlouhozrnnou, oceníte ji ale i samotnou – zkuste náš recept na luxusní přílohu nebo vegetariánské hlavní jídlo.
Vydání: 2015/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 litry drůbežího vývaru
- 400 g divoké rýže
- 50 g másla
- 3 stroužky česneku, nadrobno
- 3 svazky jarní cibulky, bílé části odříznuté a větší přepůlené, zelené části najemno
- 200 ml cideru
- 50 ml jablečného octa
- 1 lžička tekutého medu
- 1/2 lžičky strouhané kůry z biopomeranče
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 70 g lískových oříšků, oloupaných, opražených a nasekaných nahrubo
- 2 lžičky oříškového či ořechového oleje
Příprava jídla
1 V hrnci přiveďte k varu drůbeží vývar, vsypte rýži a vařte 45–60 minut, až začne praskat. Pak slijte a zvlášť uchovejte 125ml tekutiny.
2 Mezitím v rendlíku na másle opékejte česnek a jarní cibulku 2 minuty, až se česnek začne zbarvovat. Pak vlijte cider, ocet a med a na středním plameni vařte 20–25 minut, až tekutina zhoustne. Vmíchejte rýži, odloženou tekutinu a pomerančovou kůru. Vypněte a vmíchejte petrželku, oříšky a olej. Ihned podávejte.
Přidat komentář