Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do hodiny Velmi snadné Na 2,5 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8108 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 2018 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující limonádu z něj budete chtít pít celé léto od rána do večera – to si pak do něj můžete stříknout třeba trochu ginu!

Suroviny

26 g
kyselina citronová
citron 3 ks
chemicky neošetřené, nakrájené na kolečka
bylinky snítky
tolik snítek směsi libovolných bylinek (meduňka, máta, tymián, oregano, šalvěj, rozmarýn...), aby byla úplně plná nádoba, v níž se louhují
krupicový cukr 2 kg

1 Cca 2 litry vody svařte s kyselinou citronovou a nechte zchladnout. Do velké mísy vložte kolečka citronů a bylinky, zalijte je zchladlým roztokem a nechte 24 hodin louhovat.

2 Pak přeceďte přes síto vyložené gázou do většího hrnce, přidejte cukr a za občasného míchání pomalu přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte a občas míchejte tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí.

3 Horký sirup naplňte do sterilizovaných lahví, uzavřete a nechte zchladnout. Skladujte v temnu a po otevření uložte do spotřebování v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit