
Domácí bylinkový sirup
Osvěžující limonádu z něj budete chtít pít celé léto od rána do večera – to si pak do něj můžete stříknout třeba trochu ginu!
Vydání: 2017/8
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2,5 litru
Ingredience
- 26 g kyseliny citronové
- 3 citrony (musí být chemicky neošetřené!), nakrájené na kolečka
- tolik snítek směsi libovolných bylinek (meduňka, máta, tymián, oregano, šalvěj, rozmarýn...), aby byla úplně plná nádoba, v níž se louhují
- 2 kg krupicového cukru
Příprava jídla
1 Cca 2 litry vody svařte s kyselinou citronovou a nechte zchladnout. Do velké mísy vložte kolečka citronů a bylinky, zalijte je zchladlým roztokem a nechte 24 hodin louhovat.
2 Pak přeceďte přes síto vyložené gázou do většího hrnce, přidejte cukr a za občasného míchání pomalu přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte a občas míchejte tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí.
3 Horký sirup naplňte do sterilizovaných lahví, uzavřete a nechte zchladnout. Skla- dujte v temnu a po otevření uložte do spotřebování v lednici.
Přidat komentář