Domácí bylinkový sirup

Domácí bylinkový sirup

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 2,5 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8120 kcal
Bílkoviny 1 g
Cukr 2022 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující limonádu z něj budete chtít pít celé léto od rána do večera – to si pak do něj můžete stříknout třeba trochu ginu!

Suroviny

citronová kůra 26 g
citron 3 ks
chemicky neošetřené, nakrájené na kolečka
bylinky
plná nádoba,snítek bylinek, v niž se louhují (meduňka, máta, tymián, oregano, šalvej, rozmarýn…)
krupicový cukr 2 kg

1 Cca 2 litry vody svařte s kyselinou citronovou a nechte zchladnout. Do velké mísy vložte kolečka citronů a bylinky, zalijte je zchladlým roztokem a nechte 24 hodin louhovat.

2 Pak přeceďte přes síto vyložené gázou do většího hrnce, přidejte cukr a za občasného míchání pomalu přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte a občas míchejte tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí.

3 Horký sirup naplňte do sterilizovaných lahví, uzavřete a nechte zchladnout. Skla- dujte v temnu a po otevření uložte do spotřebování v lednici.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit