Domácí gyros

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Domácí gyros

Hodnocení receptu
Průměr: 2.8 (4)

Suroviny

Gyros
kuřecí stehenní řízky 3 ks
koření 3
oregano, rozmarýn, římský kmín, pepř a chilli
sůl
olivový olej 2 PL
česnek 2
oloupaný, prolisovaný
Tzatziki
okurka 1 ks
oloupaná, na hrubo nakrájená
1 ks
řecký bílý jogurt
česnek 2
prolisovaný
olivový olej 2 PL
citronová štáva 1 PL
sůl
pepř
mouka pšeničná hladká 250 g
plus trochu mouky na vál
sůl 1 PL
0.5
sušené droždí
moučkový cukr 0.5
olivový olej 1 PL
plus trochu oleje na potření

GYROS: maso nakrájíme na nudličky a naložíme do všechn ostatních ingrediencí na gyros přes noc do ledničky

TZATZIKY: okurku co nejvíce vymačkáme a smícháme s ostatními surovinami na tzatziki

PITA: rukama zpracujeme těsto a dáme ho pouze na půl hodiny nakynout. Pak vyválíme tenké placky a opečeme každou na suché pánvi. Hotovou pitu pomažeme olivovým olejem a než se dodělají ostatní, vložíme na talíř pod alobal.

Autor: marta13

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit