Do tuniského receptu jsme jen přidali kuře. Jestli nemáte harissu, přisypte při smažení cibule trochu chilli.
Suroviny
dýně
500
g
neloupaná
olivový olej
4
PL
cibule
1
ks
velká
zázvor (čerstvý)
½
ČL
mletý
skořice
½
ČL
mletá
kuřecí prsa
4
ks
každý rozkrojený na 3 kousky
konzervovaná rajčata loupaná
400
g
cukr
1
ČL
harissa
2
ČL
cizrna
400
g
konzervovaná
koriandr čerstvý
3
PL
sekaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Oloupejte dýni, odstraňte semínka (ta jsou vynikající opečená se solí) i vláknité kousky a nakrájejte ji na kousky velikosti sousta. Na velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej a za občasného míchání v něm dozlatova osmažte cibuli; trvá to asi deset minut.
2
Přimíchejte zázvor, skořici a maso a opékejte tři až pět minut.
3
Přisypte cukr, harissu, rajčata, osolte, opepřete a promíchejte. Poté přidejte cizrnu, kousky dýně a čtyři až pět lžic vody.
4
Vařte pod pokličkou 20–30 minut, dokud kuře a dýně nezměknou (pokud by se omáčka příliš vypařovala, přilijte trochu vody). Před podáváním vmíchejte koriandr.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- V hlavní roli dýně: 20 chutných a levných obědů(21 receptů)
- 26 úžasných dýňových receptů(27 receptů)
Komentáře
Anonym
30.08.2007 22:08
Apetit 11/04
Anonym
29.10.2014 11:13
Vynikajici, dekuji za recept!
Vynikajici, dekuji za recept!
Šárka Č.
30.01.2016 14:39
Výborný recept, chutný a
Výborný recept, chutný a jednoduchý, vařila jsem již nekolikrát. Nemám ráda koriandr, takže nakonec pridávám hladkolistou petrželku. Podávám s rýží nebo s kuskusem.