0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře s dýní a cizrnou

kure s cizrnou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Kuře s dýní a cizrnou

4.7/5 Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2751 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 293 g
Tuky 79 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do tuniského receptu jsme jen přidali kuře. Jestli nemáte harissu, přisypte při smažení cibule trochu chilli.

Suroviny

dýně 500 g
neloupaná
olivový olej 4 PL
cibule 1 ks
velká
zázvor (čerstvý) ½ ČL
mletý
skořice ½ ČL
mletá
každý rozkrojený na 3 kousky
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
cukr 1 ČL
harissa 2 ČL
cizrna 400 g
konzervovaná
koriandr čerstvý 3 PL
sekaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Oloupejte dýni, odstraňte semínka (ta jsou vynikající opečená se solí) i vláknité kousky a nakrájejte ji na kousky velikosti sousta. Na velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej a za občasného míchání v něm dozlatova osmažte cibuli; trvá to asi deset minut.

2

Přimíchejte zázvor, skořici a maso a opékejte tři až pět minut.

3

Přisypte cukr, harissu, rajčata, osolte, opepřete a promíchejte. Poté přidejte cizrnu, kousky dýně a čtyři až pět lžic vody.

4

Vařte pod pokličkou 20–30 minut, dokud kuře a dýně nezměknou (pokud by se omáčka příliš vypařovala, přilijte trochu vody). Před podáváním vmíchejte koriandr.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.11/04, str.46

Anonym

Vynikajici, dekuji za recept!

Šárka Č.

Výborný recept, chutný a jednoduchý, vařila jsem již nekolikrát. Nemám ráda koriandr, takže nakonec pridávám hladkolistou petrželku. Podávám s rýží nebo s kuskusem.

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč