Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
kure s cizrnou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2751 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 293 g
Tuky 79 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do tuniského receptu jsme jen přidali kuře. Jestli nemáte harissu, přisypte při smažení cibule trochu chilli.

Suroviny

dýně 500 g
neloupaná
olivový olej 4 PL
velká
zázvor (čerstvý) ½ ČL
mletý
skořice ½ ČL
mletá
každý rozkrojený na 3 kousky
cukr 1 ČL
harissa 2 ČL
cizrna 400 g
konzervovaná
koriandr čerstvý 3 PL
sekaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Oloupejte dýni, odstraňte semínka (ta jsou vynikající opečená se solí) i vláknité kousky a nakrájejte ji na kousky velikosti sousta. Na velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej a za občasného míchání v něm dozlatova osmažte cibuli; trvá to asi deset minut.

2

Přimíchejte zázvor, skořici a maso a opékejte tři až pět minut.

3

Přisypte cukr, harissu, rajčata, osolte, opepřete a promíchejte. Poté přidejte cizrnu, kousky dýně a čtyři až pět lžic vody.

4

Vařte pod pokličkou 20–30 minut, dokud kuře a dýně nezměknou (pokud by se omáčka příliš vypařovala, přilijte trochu vody). Před podáváním vmíchejte koriandr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

30.01.2016 14:39

Výborný recept, chutný a jednoduchý, vařila jsem již nekolikrát. Nemám ráda koriandr, takže nakonec pridávám hladkolistou petrželku. Podávám s rýží nebo s kuskusem.

29.10.2014 11:13

Vynikajici, dekuji za recept!

30.08.2007 22:08
Recept se nachází v č.11/04, str.46

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...