Kuře s dýní a cizrnou

Kuře s dýní a cizrnou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (21)
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2745 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 292 g
Tuky 79 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do tuniského receptu jsme jen přidali kuře. Jestli nemáte harissu, přisypte při smažení cibule trochu chilli.

Suroviny

dýně 500 g
neloupaná
olivový olej 4 PL
cibule 1 ks
velká
zázvor (čerstvý) 0.5 ČL
mletý
skořice 0.5 ČL
mletá
kuřecí prsa 4 ks
každý rozkrojený na 3 kousky
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
cukr 1 ČL
harissa 2 ČL
cizrna 400 g
konzervovaná
koriandr 3 PL
sekaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

1Oloupejte dýni, odstraňte semínka (ta jsou vynikající opečená se solí) i vláknité kousky a nakrájejte ji na kousky velikosti sousta. Na velké pánvi nebo v hrnci rozpalte olej a za občasného míchání v něm dozlatova osmažte cibuli; trvá to asi deset minut. Přimíchejte zázvor, skořici a maso a opékejte tři až pět minut.

2Přisypte cukr, harissu, rajčata, osolte, opepřete a promíchejte. Poté přidejte cizrnu, kousky dýně a čtyři až pět lžic vody. Vařte pod pokličkou 20–30 minut, dokud kuře a dýně nezměknou (pokud by se omáčka příliš vypařovala, přilijte trochu vody). Před podáváním vmíchejte koriandr.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Šárka Č.

Výborný recept, chutný a jednoduchý, vařila jsem již nekolikrát. Nemám ráda koriandr, takže nakonec pridávám hladkolistou petrželku. Podávám s rýží nebo s kuskusem.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit