Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2285 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 66 g
Tuky 173 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasné a praktické jídlo z jednoho hrnce! Máte-li opravdu velký hlad, podávejte pokrm s bramborami.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
s kostí, bez kůže
středně velká, nakrájená na kousky
česnek 1 stroužek
drcený
rajčatová passata - pyré 1 PL
suché
vývar kuřecí 200 ml
předvařená
tymián 1 ČL
sušený
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Na široké mělké pánvi rozpalte olej, vložte do něj slaninu a nechte lehce osmahnout. Přesuňte na talíř.

2

Do pánve vložte stehna a z obou stran je osmažte do světle hněda (6–8 minut z každé stra­ny). Pak je vyjměte z pánve a dejte stranou.

3

Česnek a cibuli asi 5 minut smažte a poté vmíchejte mouku a pyré. Na nízkém plameni vařte za stálého míchání 2–3 minuty. Přidejte vývar, víno, čočku, tymián; promíchejte. Přiveďte k varu, snižte plamen, přiklopte a 5 minut duste.

4

Do směsi ponořte houby, kuře a slaninu. Přiklop­te a na nízkém plameni vařte 20–25 minut (dokud čočka i kuře nezměknou). Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

01.01.2009 13:40
dneska jsem zkoušela tohle kuřátko a protože je 1.1.2009, tak se čočka skvěle hodila. Jedla a mlaskala i moje jinak hodně vybíravá 4 roky stará dcera.
31.08.2007 08:01
Recept se nachází v č.12/04, str.80

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...