Úžasné a praktické jídlo z jednoho hrnce! Máte-li opravdu velký hlad, podávejte pokrm s bramborami.
Suroviny
rostlinný olej
1
PL
anglická slanina
2
plátky
kuřecí stehna
2
ks
s kostí, bez kůže
cibule
1
ks
středně velká, nakrájená na kousky
česnek
1
stroužek
drcený
rajčatová passata - pyré
1
PL
víno bílé
150
ml
suché
vývar kuřecí
200
ml
čočka
50
g
předvařená
tymián
1
ČL
sušený
žampiony
80
g
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
Postup
1
Na široké mělké pánvi rozpalte olej, vložte do něj slaninu a nechte lehce osmahnout. Přesuňte na talíř.
2
Do pánve vložte stehna a z obou stran je osmažte do světle hněda (6–8 minut z každé strany). Pak je vyjměte z pánve a dejte stranou.
3
Česnek a cibuli asi 5 minut smažte a poté vmíchejte mouku a pyré. Na nízkém plameni vařte za stálého míchání 2–3 minuty. Přidejte vývar, víno, čočku, tymián; promíchejte. Přiveďte k varu, snižte plamen, přiklopte a 5 minut duste.
4
Do směsi ponořte houby, kuře a slaninu. Přiklopte a na nízkém plameni vařte 20–25 minut (dokud čočka i kuře nezměknou). Osolte a opepřete.
Komentáře