0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2285 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 66 g
Tuky 173 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasné a praktické jídlo z jednoho hrnce! Máte-li opravdu velký hlad, podávejte pokrm s bramborami.

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
s kostí, bez kůže
cibule 1 ks
středně velká, nakrájená na kousky
česnek 1 stroužek
drcený
mouka pšeničná hladká 1 PL
rajčatová passata - pyré 1 PL
suché
vývar kuřecí 200 ml
předvařená
tymián 1 ČL
sušený
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Na široké mělké pánvi rozpalte olej, vložte do něj slaninu a nechte lehce osmahnout. Přesuňte na talíř.

2

Do pánve vložte stehna a z obou stran je osmažte do světle hněda (6–8 minut z každé stra­ny). Pak je vyjměte z pánve a dejte stranou.

3

Česnek a cibuli asi 5 minut smažte a poté vmíchejte mouku a pyré. Na nízkém plameni vařte za stálého míchání 2–3 minuty. Přidejte vývar, víno, čočku, tymián; promíchejte. Přiveďte k varu, snižte plamen, přiklopte a 5 minut duste.

4

Do směsi ponořte houby, kuře a slaninu. Přiklop­te a na nízkém plameni vařte 20–25 minut (dokud čočka i kuře nezměknou). Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.12/04, str.80

Anonym

dneska jsem zkoušela tohle kuřátko a protože je 1.1.2009, tak se čočka skvěle hodila. Jedla a mlaskala i moje jinak hodně vybíravá 4 roky stará dcera.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč