Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort ‚chlupatá opice‘

Dort ‚chlupatá opice‘

3.5/5 Počet hodnocení: 72
Více než hodinu Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3195 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 256 g
Tuky 193 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Totální jednoduchost, kterou zvládnou připravit i ti, co obvykle nepečou a nezdobí. Uděláte radost dětem i sobě!

Suroviny

vejce 5 ks
a hrubá na vysypání formy
mleté
na vymazání fromy
malinový džem
či jiný výrazný džem na promazání
Na ozdobu
lučina
změklý
kakao 1 PL
holandský typ
cereálie hnědé, snídaňové
sušenky 1 ks
na uši, čokoládové čočky na oči, poleva na nos a pusu, banánky na ozdobu

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte a vysypte dortovou formu o průměru 23 nebo 26 cm. Do mísy dejte vejce, cukr a 5 lžic vlažné vody. Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte do světlé pěny – hmota by měla získat zhruba dvojnásobný objem. Zapracujte mouku a ořechy a těsto přesuňte do formy. Pečte cca 45 minut, aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá

2

Korpus nechte vychladnout, pak ho podélně rozpulte a promažte džemem. Dort přesuňte na velký servírovací talíř. Lučinu utřete s máslem, podle chuti oslaďte a obarvěte kakaem. Krémem potřete celý dort. Na talíř kolem dortu nasypte snídaňové cereálie a prsty je přitlačte po obvodu dortu. Z čokoládových čoček udělejte oči, polevou vytvořte široký úsměv a nos. Sušenku rozpulte a umístěte ji jako uši a kolem nasypte banánky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...