0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dort ‚chlupatá opice‘

Dort ‚chlupatá opice‘

3.4/5 Počet hodnocení: 59
Více než hodinu Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3195 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 256 g
Tuky 193 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Totální jednoduchost, kterou zvládnou připravit i ti, co obvykle nepečou a nezdobí. Uděláte radost dětem i sobě!

Suroviny

vejce 5 ks
krupicový cukr 100 g
mouka pšeničná polohrubá 100 g
a hrubá na vysypání formy
vlašské ořechy 100 g
mleté
máslo
na vymazání fromy
malinový džem
či jiný výrazný džem na promazání
Na ozdobu
lučina
máslo 50 g
změklý
moučkový cukr
dle chuti
kakao 1 PL
holandský typ
cereálie hnědé, snídaňové
sušenky 1 ks
na uši, čokoládové čočky na oči, poleva na nos a pusu, banánky na ozdobu

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů a vymažte a vysypte dortovou formu o průměru 23 nebo 26 cm. Do mísy dejte vejce, cukr a 5 lžic vlažné vody. Ručním elektrickým šlehačem vyšlehejte do světlé pěny – hmota by měla získat zhruba dvojnásobný objem. Zapracujte mouku a ořechy a těsto přesuňte do formy. Pečte cca 45 minut, aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá

2 Korpus nechte vychladnout, pak ho podélně rozpulte a promažte džemem. Dort přesuňte na velký servírovací talíř. Lučinu utřete s máslem, podle chuti oslaďte a obarvěte kakaem. Krémem potřete celý dort. Na talíř kolem dortu nasypte snídaňové cereálie a prsty je přitlačte po obvodu dortu. Z čokoládových čoček udělejte oči, polevou vytvořte široký úsměv a nos. Sušenku rozpulte a umístěte ji jako uši a kolem nasypte banánky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč