Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3026 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 457 g
Tuky 67 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní dort na oslavu pro malé princezny. Panenka může být součástí dárku.

Suroviny

vejce 6 ks
žloutky a bílky zvlášť
kypřicí prášek do pečiva 1,5 ČL
sušená pomerančová kůra 2 ČL
jemně strouhaná
mouka pšeničná hrubá
na květináč
polotučný
trocha, na rozředění tvarohu
maliny 200 g
rozmačkané
jahody 200 g
na plátky
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče, povařená se lžící cukru na sirup
marcipánové kytičky

Postup

1

Žloutky utřete s krupicovým cukrem doběla. Přidejte mouku prosátou s kypřicím práškem a citronovou kůru. Bílky ušlehejte na tuhý sníh a opatrně vmíchejte. Těsto přesuňte do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného terakotového květináče o výšce a průměru 16 centimetrů a pečte při 170 °C asi 10 minut nebo dokud těsto ulpívá na špejli. Nechte vychladnout.

2

Tvaroh dejte do misky, přidejte k němu trochu mléka, vanilkový cukr a rozmačkané maliny a důkladně našlehejte. Dort podélně rozřízněte na třetiny. Korpusy položte vedle sebe a všechny pokapejte pomerančovým sirupem. Spodní díl potřete polovinou náplně, poklaďte polovinou plátků jahod, přiklopte druhým dílem, potřete zbytkem, poklaďte zbylými jahodovými plátky a přiklopte poslední částí korpusu.

3

Citronovou šťávu utřete s moučkovým cukrem na lesklou, polotekutou polevu. Potřete jí dort.

4

Do dortu opatrně zapíchněte barbínu v sukni. Sukni jen krátce podržte a pak pod ni schovejte dort. Ozdobte kytičkami z marcipánu.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...