Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dort „čokoládový obláček“

Dort „čokoládový obláček“
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:

Dort „čokoládový obláček“

4.1/5 Počet hodnocení: 31
Do hodiny Velmi snadné Na formu o průměru 25 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2250 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 200 g
Tuky 150 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort „čokoládový obláček“ je chuťově velmi intenzivní, vláčný a především hříšně dobrý. Čokoládový korpus můžete zdobit krémem z mascarpone nebo šlehačkou a ovocem. Neobsahuje ani gram mouky, proto je to ideální dezert pro všechny lidi, kteří se vyhýbají lepku. 

Suroviny

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu o průměru 25 cm vyložte pečicím papírem. Do velké mísy rozklepněte dvě vejce a ze zbývajících čtyř oddělte bílek od žloutku.

2

Čokoládu nalámejte na menší kousky a vložte do žáruvzdorné nádoby. Přidejte k ní máslo. Mísu postavte na hrnec s vroucí vodou a za občasného míchání zahřívejte, až se vše rozpustí a spojí. Sundejte mísu z hrnce a nechte trochu vychladnout.

3

Žloutky přidejte je ke dvěma vejcím v misce a prošlehejte. Poté přidejte vychladlou, ale stále tekutou směs čokolády s máslem. Vše důkladně promíchejte.

4

Bílky přendejte do mísy a vyšlehejte do sněhu. Postupně do něj zašlehejte krupicový cukr, dokud není sníh pevný a lesklý. Opatrně zapracujte sníh do čokoládového základu. Těsto vlijte do formy a pečte asi 30 minut. Po uplynutí této doby vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Střed dortu se mírně zbortí – nelekejte se, to je správně.

5

Mascarpone, smetanu a moučkový cukr dejte do mísy a společně šlehejte, dokud nevznikne nadýchaný krém. 

6

Vychladlý dort vyjměte z formy a položte na servírovací talíř či etažér. Ozdobte krémem a malinami, borůvkami a jahodami.

Recept i fotografie převzaty z Moje Gotowanie.

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč