Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort „čokoládový obláček“
Dort „čokoládový obláček“
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:

Dort „čokoládový obláček“

3.8/5 Počet hodnocení: 79
Do hodiny Velmi snadné Na formu o průměru 25 cm

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2250 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 200 g
Tuky 150 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dort „čokoládový obláček“ je chuťově velmi intenzivní, vláčný a především hříšně dobrý. Čokoládový korpus můžete zdobit krémem z mascarpone nebo šlehačkou a ovocem. Neobsahuje ani gram mouky, proto je to ideální dezert pro všechny lidi, kteří se vyhýbají lepku. 

Suroviny

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu o průměru 25 cm vyložte pečicím papírem. Do velké mísy rozklepněte dvě vejce a ze zbývajících čtyř oddělte bílek od žloutku.

2

Čokoládu nalámejte na menší kousky a vložte do žáruvzdorné nádoby. Přidejte k ní máslo. Mísu postavte na hrnec s vroucí vodou a za občasného míchání zahřívejte, až se vše rozpustí a spojí. Sundejte mísu z hrnce a nechte trochu vychladnout.

3

Žloutky přidejte je ke dvěma vejcím v misce a prošlehejte. Poté přidejte vychladlou, ale stále tekutou směs čokolády s máslem. Vše důkladně promíchejte.

4

Bílky přendejte do mísy a vyšlehejte do sněhu. Postupně do něj zašlehejte krupicový cukr, dokud není sníh pevný a lesklý. Opatrně zapracujte sníh do čokoládového základu. Těsto vlijte do formy a pečte asi 30 minut. Po uplynutí této doby vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Střed dortu se mírně zbortí – nelekejte se, to je správně.

5

Mascarpone, smetanu a moučkový cukr dejte do mísy a společně šlehejte, dokud nevznikne nadýchaný krém. 

6

Vychladlý dort vyjměte z formy a položte na servírovací talíř či etažér. Ozdobte krémem a malinami, borůvkami a jahodami.

Recept i fotografie převzaty z Moje Gotowanie.

Apetit magazín

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč