Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dort ‚duhový sen‘
Dort ‚duhový sen‘
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dort ‚duhový sen‘

3.8/5 Počet hodnocení: 122
Více než hodinu Snadné Na 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6495 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 823 g
Tuky 279 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestrobarevným dortem dostanete každého oslavence. Na první pohled běžný bílý dort se po prvním zakrojení změní v senzaci, která rozzáří každou slavnostní příležitost.

Související recepty

Suroviny

máslo 250 g
změklé plus + na vymazání formy
vejce 5 ks
velké
+ hrubá na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 1,5 bal
sůl 1 špetka
mléko 250 ml
červená, žlutá, modrá
na podsypání

Postup

1

Máslo utřete s cukrem a tvarohem do světlé pěny. Pak po jednom vmíchejte vejce.

2

Mouku prosijte s kypřicím práškem a solí a střídavě ji s mlékem přidávejte do máslovo-vaječné směsi, abyste získali hutné těsto. Rozdělte ho do šesti misek a každou šestinu obarvěte – červenou, oranžovou, žlutou, zelenou, modrou a fialovou barvu (oranžovou získáte smícháním žluté a červené, zelenou smícháním modré a žluté a fialovou smícháním modré a červené).

3

Do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 26 cm přesuňte červené těsto. Doprostřed na něj potom vyklopte těsto oranžové barvy. Stejným způsobem – tedy vždy doprostřed – pokračujte se žlutou, pak se zelenou, modrou a nakonec s fialovou barvou. Pečte při 180 °C asi hodinu, aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá.

4

Potahovací hmotu rozválejte mezi potravinářskou fólií, případně ji podsypávejte cukrem. Přeneste ji na vychladlý dort a uhlaďte rukama nebo cukrářskou kartou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Komentáře

24.02.2017 09:20

Dobrý deň, chcela by som túto tortu upiecť synovi na 4. narodeniny a chcem sa opýtať, či je možné túto tortu po upečení aj prekrojiť a naplniť krémom/džemom a podobne?
Ďakujem za odpoveď :)

27.02.2017 09:37

Dobrý den, určitě to nebude problém, bez obav korpus prokrojte a naplňte! Přejeme oslavenci krásné narozeniny :-)!

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...