Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s fondánem

Fondán je cukrová hmota, která se používá k potáhování dortů, zákusků, cupcakes, vánočního cukroví nebo rolád. Také se z fondánu modelují drobné cukrové ozdoby. Pracuje se s ním podobně jako s marcipánem, neobsahuje však mandle. Fondán sestává z cukru, glukózového sirupu a sušeného mléka. 

...


Tato hmota má široké využití a je ideálním pomocníkem každé cukrářky, která peče dorty (zejména pro děti). 

Jak s fondánem pracovat?

  • Chcete-li fondánem potáhnout dort či jiný moučník, nejdříve korpus pokryjte vrstvou krému nebo džemu, dokonale uhlaďte a dejte do chladničky. Fondán se totiž mnohem lépe klade na ztuhlý krém.
  • Následně fondán rozpracujte rukama a jemně podsypte moučkovým cukrem nebo škrobem. Díky tomu se vám nebude lepit na ruce ani na pracovní plochu.
  • Pokud je fondán příliš suchý a začíná praskat, přidejte do něj trochu vody.
  • Fondán válejte válečkem od středu do stran a neustále ho otáčejte. Tím zajistíte, že fondán vyválíte rovnoměrně.
  • Rozválený fondán položte na korpus a uhlaďte, případně přebytečné okraje fondánu odkrojte.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč