Suroviny
kotrč kadeřavý
můžete přidat další houby
sádlo
1
PL
pokud chcete vegetariánskou verzi, použijte rostliný tuk
cibule
1
ks
česnek
3
stroužky
paprika mletá sladká
1
PL
kmín
2
ČL
celý
sůl a pepř
voda
1 000
ml
nebo vývaru
brambory
5
ks
středních, nemusí být, nadrobno nakrájené
majoránka (drhnutá)
1
PL
petrželka
½
hrsti
čerstvá, nemusí být
Postup
1
Nejprve na sádle nechte rozvoňet kmín, poté přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět.
2
Na ní krátce orestujte hlívu, přidejte brambory, promíchtejte a přisypte papriku, majoránku, sůl a pepř.
3
Vařte na mírném plameni dokud brambory nezměknout. Pokud brambory nepustí dost škrobu a bramboračka bude moc řídká, přidejte jíšku a ještě pět minut nechte vše povařit.
4
Podle chuti ještě přisypte majoránku, petrželku a servírujte.