0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dršťková polévka z kotrče

Dršťková polévka z kotrče

Hodnocení receptu
4 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 809 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 125 g
Tuky 22 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kotrč kadeřavý
můžete přidat další houby
sádlo 1 PL
pokud chcete vegetariánskou verzi, použijte rostliný tuk
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
paprika mletá sladká 1 PL
kmín 2 ČL
celý
sůl a pepř
voda 1000 ml
nebo vývaru
brambory 5 ks
středních, nemusí být, nadrobno nakrájené
majoránka (drhnutá) 1 PL
petrželka 0.5 hrsti
čerstvá, nemusí být

Postup

1

Nejprve na sádle nechte rozvoňet kmín, poté přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. 

2

Na ní krátce orestujte hlívu, přidejte brambory, promíchtejte a přisypte papriku, majoránku, sůl a pepř. 

3

Vařte na mírném plameni dokud brambory nezměknout. Pokud brambory nepustí dost škrobu a bramboračka bude moc řídká, přidejte jíšku a ještě pět minut nechte vše povařit. 

4

Podle chuti ještě přisypte majoránku, petrželku a servírujte. 

Autor: Nela123

Apetit magazín

Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit