Tahle polévka vám prohřeje celé tělo a posílí nervový a imunitní systém. Navíc lákavě voní, skvěle vypadá, úžasně chutná. Tak na co ještě čekáte?
Suroviny
Postup
Propláchnutý oves na několik hodin namočte do dvou a půl litru vody. V téže vodě ho pak povařte spolu se solí, 1 mrkví vcelku, polovinou zázvoru, také vcelku, a kořením v plátýnku. Vařte do úplného změknutí; trvá to asi hodinu.
Zbylou zeleninu nakrájejte na kostičky a poduste na oleji. Dejte stranou třetinu uvařeného ovsa, vyjměte zázvor a plátýnko s kořením. Obsah hrnce rozmixujte na hladký krém.
Do krémového základu vložte zeleninu, přidejte zbytek ovsa a společně pár minut povařte. Zbylý zázvor nastrouhejte. Nakonec vmíchejte pokrájenou zelenou nať a šťávu ze strouhaného zázvoru podle chuti. Je-li polévka příliš zázvorová, zjemněte ji kouskem másla. Dochuťte solí a podávejte horké.