Posilující polévka se zázvorem

Posilující polévka se zázvorem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4402 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 737 g
Tuky 83 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka vám prohřeje celé tělo a posílí nervový a imunitní systém. Navíc lákavě voní, skvěle vypadá, úžasně chutná. Tak na co ještě čekáte?

Suroviny

100 g
oves
sůl 3 ČL
mořská
mrkev 2 ks
zázvor (čerstvý) 5 cm
čerstvý
nové koření 3 ks
bobkový list 3 ks
pepř celý 3 ks
petržel 1 ks
celer 0.33 ks
menší
cibule 1 ks
kapusta 10 ks
ružičková, cca, lze nahradit kadeřávkem
olej
na podušení zeleniny
pórek
zelená část, lze nahradit natí řeřichy

1 Propláchnutý oves na několik hodin namočte do dvou a půl litru vody. V téže vodě ho pak povařte spolu se solí, 1 mrkví vcelku, polovinou zázvoru, také vcelku, a kořením v plátýnku. Vařte do úplného změknutí; trvá to asi hodinu.

2 Zbylou zeleninu nakrájejte na kostičky a poduste na oleji. Dejte stranou třetinu uvařeného ovsa, vyjměte zázvor a plátýnko s kořením. Obsah hrnce rozmixujte na hladký krém.

3 Do krémového základu vložte zeleninu, přidejte zbytek ovsa a společně pár minut povařte. Zbylý zázvor nastrouhejte. Nakonec vmíchejte pokrájenou zelenou nať a šťávu ze strouhaného zázvoru podle chuti. Je-li polévka příliš zázvorová, zjemněte ji kouskem másla. Dochuťte solí a podávejte horké.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit