0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Posilující polévka se zázvorem

Posilující polévka se zázvorem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Posilující polévka se zázvorem

4.2/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2183 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 396 g
Tuky 15 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle polévka vám prohřeje celé tělo a posílí nervový a imunitní systém. Navíc lákavě voní, skvěle vypadá, úžasně chutná. Tak na co ještě čekáte?

Suroviny

100 g
oves
sůl mořská 3 ČL
mrkev 2 ks
zázvor (čerstvý) 5 cm
nové koření 3 kuličky
bobkový list 3 ks
pepř celý 3 kuličky
petržel 1 ks
celer ks
menší
cibule 1 ks
lze nahradit kadeřávkem
olej
na podušení zeleniny
pórek
zelená část, lze nahradit natí řeřichy

1 Propláchnutý oves na několik hodin namočte do dvou a půl litru vody. V téže vodě ho pak povařte spolu se solí, 1 mrkví vcelku, polovinou zázvoru, také vcelku, a kořením v plátýnku. Vařte do úplného změknutí; trvá to asi hodinu.

2 Zbylou zeleninu nakrájejte na kostičky a poduste na oleji. Dejte stranou třetinu uvařeného ovsa, vyjměte zázvor a plátýnko s kořením. Obsah hrnce rozmixujte na hladký krém.

3 Do krémového základu vložte zeleninu, přidejte zbytek ovsa a společně pár minut povařte. Zbylý zázvor nastrouhejte. Nakonec vmíchejte pokrájenou zelenou nať a šťávu ze strouhaného zázvoru podle chuti. Je-li polévka příliš zázvorová, zjemněte ji kouskem másla. Dochuťte solí a podávejte horké.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč