Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba.
Suroviny
vepřové sádlo
1
PL
cibule
1
ks
na drobno
česnek
3
stroužky
na plátky
bobkový list
3
ks
paprika mletá sladká
1
PL
houby
hrst
předem namočené v bílém víně
klobása pikantní
2
ks
na kousky
uzené maso
500
g
koleno, na kostičky
zelí kysané
1
kg
sůl
pepř mletý
Postup
1
V hrnci nechte rozpustit sádlo, přidejte cibuli, česnek a bobkový list a duste, dokud cibule nezměkne.
2
Přisypte papriku, krátce orestujte a přidejte namočené houby, klobásu, uzené maso a zelí.
3
Podlijte 1,5–2 litry vody, osolte, opepřete a vařte zhruba 2 hodiny, dokud zelí nezměkne.
NĚCO NAVÍC
„Kapustnici můžete ještě vylepšit vařenou bramborou, haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou anebo jen čerstvou petrželkou,“ radí autor receptu šéfkuchař Marcel Ihnačák a dodává, že vegetariánskou variantu získáte tak, že nahradíte maso sušeným ovocem (švestkami či hruškami).
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu(30 receptů)
- 50 skvělých receptů na polévky, které zahřejí a zasytí(50 receptů)
Komentáře
úžasný recept :) len tu klobásu variť v celku a nakoniec ju nakrájať, lebo nakrájaná sa varením takmer rozpadne.