0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušená líčka se salsou verde

Dušená líčka se salsou verde

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5166 kcal
Bílkoviny 302 g
Sacharidy 380 g
Tuky 195 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Líčka nikdy nezklamou!

Suroviny

víno červené 750 ml
olivový olej 2 PL
hovězí líčka 6 ks
očištěná
sůl a pepř
mouka pšeničná hladká 2 PL
cibule 2 ks
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nakrájený nadrobno
vývar hovězí 2 l
bobkový list 2 ks
bramborová kaše
k podávání
Na salsu verde
petrželka 2 hrnky
1 hrnku
listy máty
hořčice dijonská 2 ČL
vinný ocet červený 2 ČL
kapary 2 ČL
sardelky 2 ks
olivový olej 80 ml

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Vlijte víno do rendlíku a na středním plameni vařte 10 minut, až se zredukuje na polovinu. Odložte. Maso osolte, obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. V kastrolu vhodném do trouby rozehřejte olej a maso v něm po částech opékejte 2 minuty po každé straně, případně přilijte olej podle potřeby. Maso vyjměte a odložte.

2 Do uvolněného kastrolu dejte cibuli, plamen stáhněte na střední a míchejte 5 minut, až změkne. Přidejte česnek a vraťte do kastrolu maso. Přilijte svařené víno, vývar a bobkový list a osolte i opepřete. Maso by mělo být tekutinou zcela zakryté, takže případně dolijte vodou. Přiklopte a duste v troubě 2 a 1/2 hodiny, až bude maso zcela měkké.

3 Mezitím dejte přísady na salsu do robotu a nasekejte najemno. Osolte podle chuti, ale díky kaparům a sardelkám to nejspíš nebude potřeba. Zakryjte a uchovejte v ledničce.

4 Měkké maso přendejte na talíř, zakryjte alobalem a uchovejte horké. Kastrol dejte na sporák a zprudka vařte 10 minut, až omáčka zhoustne. Líčka podávejte s bramborovou kaší a omáčkou, doplněné o salsu verde.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit