Dušená líčka se salsou verde

Dušená líčka se salsou verde

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5166 kcal
Bílkoviny 302 g
Cukr 380 g
Tuky 195 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Líčka nikdy nezklamou!

Suroviny

víno červené 750 ml
olivový olej 2 PL
hovězí líčka 6 ks
očištěná
sůl a pepř
mouka pšeničná hladká 2 PL
cibule 2 ks
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nakrájený nadrobno
vývar hovězí 2 l
bobkový list 2 ks
bramborová kaše
k podávání
Na salsu verde
petrželka 2 hrnky
1 hrnku
listy máty
hořčice dijonská 2 ČL
vinný ocet červený 2 ČL
kapary 2 ČL
sardelky 2 ks
olivový olej 80 ml

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Vlijte víno do rendlíku a na středním plameni vařte 10 minut, až se zredukuje na polovinu. Odložte. Maso osolte, obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. V kastrolu vhodném do trouby rozehřejte olej a maso v něm po částech opékejte 2 minuty po každé straně, případně přilijte olej podle potřeby. Maso vyjměte a odložte.

2 Do uvolněného kastrolu dejte cibuli, plamen stáhněte na střední a míchejte 5 minut, až změkne. Přidejte česnek a vraťte do kastrolu maso. Přilijte svařené víno, vývar a bobkový list a osolte i opepřete. Maso by mělo být tekutinou zcela zakryté, takže případně dolijte vodou. Přiklopte a duste v troubě 2 a 1/2 hodiny, až bude maso zcela měkké.

3 Mezitím dejte přísady na salsu do robotu a nasekejte najemno. Osolte podle chuti, ale díky kaparům a sardelkám to nejspíš nebude potřeba. Zakryjte a uchovejte v ledničce.

4 Měkké maso přendejte na talíř, zakryjte alobalem a uchovejte horké. Kastrol dejte na sporák a zprudka vařte 10 minut, až omáčka zhoustne. Líčka podávejte s bramborovou kaší a omáčkou, doplněné o salsu verde.

Základní bramborová kaše

Více

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit