0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dušená líčka se salsou verde

Dušená líčka se salsou verde

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5148 kcal
Bílkoviny 306 g
Sacharidy 380 g
Tuky 191 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Líčka nikdy nezklamou!

Suroviny

víno červené 750 ml
olivový olej 2 PL
hovězí líčka 6 ks
očištěná
sůl a pepř
mouka pšeničná hladká 2 PL
cibule 2 ks
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nakrájený nadrobno
vývar hovězí 2 l
bobkový list 2 ks
bramborová kaše
k podávání
Na salsu verde
petrželka 2 hrnky
1 hrnku
listy máty
hořčice dijonská 2 ČL
vinný ocet červený 2 ČL
kapary 2 ČL
ančovičky (konzerva) 2 ks
olivový olej 80 ml

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Vlijte víno do rendlíku a na středním plameni vařte 10 minut, až se zredukuje na polovinu. Odložte. Maso osolte, obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. V kastrolu vhodném do trouby rozehřejte olej a maso v něm po částech opékejte 2 minuty po každé straně, případně přilijte olej podle potřeby. Maso vyjměte a odložte.

2 Do uvolněného kastrolu dejte cibuli, plamen stáhněte na střední a míchejte 5 minut, až změkne. Přidejte česnek a vraťte do kastrolu maso. Přilijte svařené víno, vývar a bobkový list a osolte i opepřete. Maso by mělo být tekutinou zcela zakryté, takže případně dolijte vodou. Přiklopte a duste v troubě 2 a 1/2 hodiny, až bude maso zcela měkké.

3 Mezitím dejte přísady na salsu do robotu a nasekejte najemno. Osolte podle chuti, ale díky kaparům a sardelkám to nejspíš nebude potřeba. Zakryjte a uchovejte v ledničce.

4 Měkké maso přendejte na talíř, zakryjte alobalem a uchovejte horké. Kastrol dejte na sporák a zprudka vařte 10 minut, až omáčka zhoustne. Líčka podávejte s bramborovou kaší a omáčkou, doplněné o salsu verde.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč