Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dušená líčka se salsou verde

Dušená líčka se salsou verde

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5148 kcal
Bílkoviny 306 g
Sacharidy 380 g
Tuky 191 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Líčka nikdy nezklamou!

Suroviny

olivový olej 2 PL
očištěná
sůl a pepř
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nakrájený nadrobno
vývar hovězí 2 l
k podávání
Na salsu verde
petrželka 2 hrnky
1 hrnku
listy máty
hořčice dijonská 2 ČL
vinný ocet červený 2 ČL
kapary 2 ČL
ančovičky (konzerva) 2 ks
olivový olej 80 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Vlijte víno do rendlíku a na středním plameni vařte 10 minut, až se zredukuje na polovinu. Odložte. Maso osolte, obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. V kastrolu vhodném do trouby rozehřejte olej a maso v něm po částech opékejte 2 minuty po každé straně, případně přilijte olej podle potřeby. Maso vyjměte a odložte.

2

Do uvolněného kastrolu dejte cibuli, plamen stáhněte na střední a míchejte 5 minut, až změkne. Přidejte česnek a vraťte do kastrolu maso. Přilijte svařené víno, vývar a bobkový list a osolte i opepřete. Maso by mělo být tekutinou zcela zakryté, takže případně dolijte vodou. Přiklopte a duste v troubě 2 a 1/2 hodiny, až bude maso zcela měkké.

3

Mezitím dejte přísady na salsu do robotu a nasekejte najemno. Osolte podle chuti, ale díky kaparům a sardelkám to nejspíš nebude potřeba. Zakryjte a uchovejte v ledničce.

4

Měkké maso přendejte na talíř, zakryjte alobalem a uchovejte horké. Kastrol dejte na sporák a zprudka vařte 10 minut, až omáčka zhoustne. Líčka podávejte s bramborovou kaší a omáčkou, doplněné o salsu verde.

[[nid:9992]]

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/11

Apetit magazín