Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3161 kcal
Bílkoviny 254 g
Sacharidy 582 g
Tuky 31 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Existují desítky receptů na boršč, které jsou více či méně původní. Až ochutnáte tenhle, bude vám jedno, že má ke klasice daleko. Je prostě božský!

Suroviny

nejlépe čerstvý
sůl 1 ČL
+ na dochucení
pepř 1 ČL
mletý + na dochucení
jalovec 2 kuličky
lze nahradit jelením či srnčím, na kostky, nebo o něco méně masa + kosti na vyvaření
oškrabané či oloupané, na menší kostky
střední
fazole 250 g
žluté fazolové lusky
fazole 250 g
zelené fazolové lusky
k podávání

1 Do hrnce nalijte 3–3,5 litru vody. Přidejte bobkový list, sůl, pepř, jalovec a maso a přiveďte k varu. Řepu oloupejte a nakrájejte na ploché kousky velikosti sousta a přidejte je do hrnce. Přiveďte k varu, snižte oheň a vařte, dokud směs úplně nezčervená. Ochutnejte, případně dosolte a dopepřete.

2 Asi po 40 minutách přidejte brambory, o chvíli později žluté fazolky a zelené fazolky. Podle chuti dosolte. Až brambory změknou, je boršč hotový. Podávejte se zakysanou smetanou.

NĚCO NAVÍC
Zeleninu v boršči můžete různě obměňovat, i když červená řepa je základ. Pokud chcete polévku pozvednout na sváteční, podávejte ji navíc s kolečky opečené zvěřinové klobásy.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč