0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zvěřinový boršč

Zvěřinový boršč

3.3/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 6-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3161 kcal
Bílkoviny 254 g
Sacharidy 582 g
Tuky 31 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Existují desítky receptů na boršč, které jsou více či méně původní. Až ochutnáte tenhle, bude vám jedno, že má ke klasice daleko. Je prostě božský!

Suroviny

bobkový list 2 ks
nejlépe čerstvý
sůl 1 ČL
+ na dochucení
pepř 1 ČL
mletý + na dochucení
jalovec 2 kuličky
daňčí maso 500 g
lze nahradit jelením či srnčím, na kostky, nebo o něco méně masa + kosti na vyvaření
brambory 4 ks
oškrabané či oloupané, na menší kostky
střední
fazole 250 g
žluté fazolové lusky
fazole 250 g
zelené fazolové lusky
k podávání

1 Do hrnce nalijte 3–3,5 litru vody. Přidejte bobkový list, sůl, pepř, jalovec a maso a přiveďte k varu. Řepu oloupejte a nakrájejte na ploché kousky velikosti sousta a přidejte je do hrnce. Přiveďte k varu, snižte oheň a vařte, dokud směs úplně nezčervená. Ochutnejte, případně dosolte a dopepřete.

2 Asi po 40 minutách přidejte brambory, o chvíli později žluté fazolky a zelené fazolky. Podle chuti dosolte. Až brambory změknou, je boršč hotový. Podávejte se zakysanou smetanou.

NĚCO NAVÍC
Zeleninu v boršči můžete různě obměňovat, i když červená řepa je základ. Pokud chcete polévku pozvednout na sváteční, podávejte ji navíc s kolečky opečené zvěřinové klobásy.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč