Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
3,2 (18x)
23. 11. 2016
Zvěřinový boršč


Snadné
> 60 min
3,2 (18x)

Existují desítky receptů na boršč, které jsou více či méně původní. Až ochutnáte tenhle, bude vám jedno, že má ke klasice daleko. Je prostě božský!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6-8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

6-8

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 526.83 kcal
  • Bílkoviny 42.33 g
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 5.17 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2012/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,2/5

Hodnocení receptu

3,2/5
(18 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2012/11

Vařte s pivemIndická kuchyněLahodné ovoce z troubyLovecká sezona

Související články

Půlnoční kuřecí křídla

Myslivecké hody: podzimní jídla v českých a moravských restauracích

Až do 3. listopadu můžete navštívit pražské i mimopražské podniky, které se zapojily do festivalu Myslivecké hody. Restaurace nabízejí několikachodová menu, jejichž ústředním tématem je zvěřina. Ochutnáte kančí, daňčí, jelení, mufloní či srnčí maso nebo třeba divokou kachnu. V menu naleznete také další typické podzimní suroviny, jako jsou šípky, houby, dýně nebo kaštany.
 

Nabízené speciality

V restauraci U Modré kachničky I můžete okusit flambované daňčí medailonky s opečenými bramborami na lanýžovém oleji. Brněnská restaurace Sunset nabídne jelení steak marinovaný jalovcem a zeleným pepřem na smetanových liškách s gratinovanými bramborami. Restaurace Toscana Grill si připravila exkluzivní překvapení, a to tříchodové menu v hlavní roli s toskánským divočákem. „Právě pro toskánskou oblast je typické maso, zvláště zvěřina. Asi největší pochoutkou je pak jejich divočák, latinsky zvaný verro, který se od našeho kance liší hlavně kvalitou masa,“ říká Jan Šimice z restaurace Toscana Grill. Seznam všech zúčastněných podniků včetně jejich zvěřinových menu najdete na mysliveckehody.cz.

Myslivecké hody u vás doma

Nejlepší česká restaurace roku 2008, U Lípy, nedá v podzimním čase dopustit na zajíce na šípkové omáčce. Exkluzivně nám prozradili svůj recept, a tak si jejich specialitu můžete uvařit doma i vy. Zastánci prosté klasiky nepohrdnou výrazným staročeským kančím gulášem (recept). Velkým gurmánským zážitkem je pomalu pečená srnčí kýta na víně, kořenové zelenině a bylinkách, vyzkoušejte si ji podle našeho receptu třeba o víkendu. Fotografie svého gurmánského umění nám ukažte na Facebooku. Těšíme se a přejeme dobrou chuť!

Připravila Nikita Rybová