Existují desítky receptů na boršč, které jsou více či méně původní. Až ochutnáte tenhle, bude vám jedno, že má ke klasice daleko. Je prostě božský!
Suroviny
1 Do hrnce nalijte 3–3,5 litru vody. Přidejte bobkový list, sůl, pepř, jalovec a maso a přiveďte k varu. Řepu oloupejte a nakrájejte na ploché kousky velikosti sousta a přidejte je do hrnce. Přiveďte k varu, snižte oheň a vařte, dokud směs úplně nezčervená. Ochutnejte, případně dosolte a dopepřete.
2 Asi po 40 minutách přidejte brambory, o chvíli později žluté fazolky a zelené fazolky. Podle chuti dosolte. Až brambory změknou, je boršč hotový. Podávejte se zakysanou smetanou.
NĚCO NAVÍC
Zeleninu v boršči můžete různě obměňovat, i když červená řepa je základ. Pokud chcete polévku pozvednout na sváteční, podávejte ji navíc s kolečky opečené zvěřinové klobásy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Červená řepa: 44 luxusních receptů, které vás zahřejí(44 receptů)
- Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů(28 receptů)
- Boršč: Vyzkoušejte ukrajinskou klasiku na různé způsoby(9 receptů)