Dýňová omáčka k rýži

Dýňová omáčka k rýži

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

500 g
dýně hokkaido
cibule 1 ks
mrkev 2 ks
cizrna 60 g
konzervovaná
rýžový olej 1 PL
sójová omáčka 1 PL
římský kmín 1 PL

Uvaříme si rýži dle návodu na obalu. Dýni omyjeme, vydlabeme jádra, neloupeme a nakrájíme ji na centrimetrové kostičky. Cibulku necháme na oleji zesklovatět, přidáme římský kmín a koriandr. Přidáme nastrouhanou mrkev, dýni, bobkový list a podlijeme vodou. Mírně osolíme a vaříme, dokud se dýně nerozvaří. Není nutné dále zahušťovat. 

Na závěr dosolíme, opepříme a přidáme cizrnu na prohřátí. Servírujeme s porcí rýže a posypané pažitkou či petrželkou. 

Autor: beniki

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit