Dýňová omáčka k rýži

Dýňová omáčka k rýži

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Více než hodinu Snadné 4
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

500 g
dýně hokkaido
cibule 1 ks
mrkev 2 ks
cizrna 60 g
konzervovaná
rýžový olej 1 PL
sójová omáčka 1 PL
římský kmín 1 PL

Uvaříme si rýži dle návodu na obalu. Dýni omyjeme, vydlabeme jádra, neloupeme a nakrájíme ji na centrimetrové kostičky. Cibulku necháme na oleji zesklovatět, přidáme římský kmín a koriandr. Přidáme nastrouhanou mrkev, dýni, bobkový list a podlijeme vodou. Mírně osolíme a vaříme, dokud se dýně nerozvaří. Není nutné dále zahušťovat. 

Na závěr dosolíme, opepříme a přidáme cizrnu na prohřátí. Servírujeme s porcí rýže a posypané pažitkou či petrželkou. 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit