Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (54)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2335 kcal
Bílkoviny 141 g
Cukr 41 g
Tuky 150 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Slavný recept francouzské kuchyně. Vyžaduje více času, ale rozhodně stojí za to.

Suroviny

hovězí maso 600 g
na kostky
cibule 1 ks
nahrubo
mrkev 2 ks
na plátky
bouquet garni
svazek petrželky, bobkový list, tymián rozmarýn
pepř 5 kuliček
sůl mořská
víno červené 300 ml
suché
olivový olej 2 PL
anglická slanina 80 g
na nudličky
vývar hovězí
dle potřeby
máslo 50 g
změklé
mouka pšeničná hladká 1 PL

1 Maso promíchejte s cibulí a mrkví, přidejte bylinky a kuličky pepře. Zalijte vínem a v chladu marinujte minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.

2 Potom sceďte a marinádu s kořením uschovejte. Oddělte maso od zeleniny. V silnostěnném hrnci na oleji opékejte asi 3 minuty slaninu. Přidejte okapané maso a opečte ze všech stran. Osolte, přidejte zeleninu a opékejte ji tak dlouho, aby přestala být vlhká a začala se smažit. Zalijte uschovanou marinádou a na mírném ohni duste asi 1,5 hodiny.

3 V případě potřeby přilévejte vývar. Když je maso měkké, zahustěte šťávu změklým máslem utřeným s moukou (tzv. beurre manié). Povařte ještě 10 minut. Podávejte s křupavou bagetou.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit