Suroviny
dýně
4
kg
Hokaido
máslo
125
g
cibule
2
ks
střední
sůl
pepř
voda
1,7
l
lze nahradit kuřecím vývarem
víno červené
3
PL
Postup
1
Rozkrojte dýni, vydlabejte její obsah a ořezejte jí kůru alespoň 1,5 cm od kraje. Potom ji nakrájejte na kousky a dejte stranou.
2
Cibuli nakrájejte na drobno a smažte ji na rozpuštěném másle, dokud nezezlátne a nezměkne.
3
Poté přidejte dýni, skořici, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř, přikryjte pokličkou a nechte asi 45 minut vařit. Potom přidejte vodu nebo vývar, chvíli povařte a pak vše rozmixujte ponorným mixérem.
4
Polévku vraťte nad plamen a vařte ještě asi půl hodiny. Pár minut před koncem přidejte podle chuti sherry, skořici i muškátový oříšek. Dobrou chuť!
Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com