Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňová polévka se skořicí, muškátovým oříškem a sherry

Dýňová polévka se skořicí, muškátovým oříškem a sherry

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2817 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 499 g
Tuky 104 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Hokaido
máslo 125 g
střední
sůl
pepř
voda 1,7 l
lze nahradit kuřecím vývarem

Postup

1

Rozkrojte dýni, vydlabejte její obsah a ořezejte jí kůru alespoň 1,5 cm od kraje. Potom ji nakrájejte na kousky a dejte stranou.

2

Cibuli nakrájejte na drobno a smažte ji na rozpuštěném másle, dokud nezezlátne a nezměkne.

3

Poté přidejte dýni, skořici, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl, pepř, přikryjte pokličkou a nechte asi 45 minut vařit. Potom přidejte vodu nebo vývar, chvíli povařte a pak vše rozmixujte ponorným mixérem.

4

Polévku vraťte nad plamen a vařte ještě asi půl hodiny. Pár minut před koncem přidejte podle chuti sherry, skořici i muškátový oříšek. Dobrou chuť!

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...