Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dýňové rizoto s kukuřicí a ricottou

Ricotta jde s dýní skvěle dohromady. Celkově jemnou konzistenci příjemně rozbije kukuřice přidaná na poslední chvíli...

Vydání: 2019/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT22M
Vaření 0:22
Rýže Italská

Ingredience

    • 50 g másla
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 300 g rýže arborio
    • 300 g máslové dýně, oloupané, zbavené semínek a nastrouhané nahrubo
    • 125 ml bílého vína
    • 1 litr zeleninového vývaru, horkého
    • 150 g mražené cukrové kukuřice, prolité v cedníku horkou vodou
    • 50 g parmazánu, nastrouhaného najemno + navíc k podávání
    • 1 citron, kůra najemno nastrouhaná + šťáva na ochucení ricotty
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200–250 g (1 kelímek) ricotty
    • 2 snítky tymiánu, nejlépe citronového, lístky odrhnuté
    • 1 lžíce nasekané hladkolisté petržele

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi s těžkým dnem rozehřej- te máslo a olej na středním ohni. Přidejte cibuli a za stálého míchání opékejte 4–5 minut do změknutí. Vmíchejte rýži a dýni a opékejte cca 1–2 minuty, než se rýže rovnoměrně obalí tukem. Přilijte víno a za stálého míchání vařte, dokud se nesvaří na poloviční objem. Bude to trvat asi minutu. Potom po naběračkách postupně přilévejte vývar. Vždy dobře promíchejte a nechte vývar vstřebat, než přidáte další. Vařte 20–25 minut, ke konci občas ochutnejte, aby byla rýže uvařená uvnitř na skus (al dente). Vmíchejte kukuřici a vařte ještě asi 2 minuty, aby se prohřála. Na závěr vmíchejte parmazán a citronovou kůru, osolte a opepřete podle chuti.

2 Ricottu ochuťte tymiánem a šťávou z citronu podle chuti.

3 Rizoto rozdělte do talířů a každou porci ozdobte lžící ochucené ricotty a posypte nasekanou petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čedarovo-oříškové sušenky s cibulovým dipem

Pastinákový salát s oříšky a pivní zálivkou

Perské kuře v ořechovo-granátové omáčce

Červenořepný dhal s cizrnovými plackami

Přidat komentář