Blesková bábovka, kterou si rychle zamilují malí i velcí.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160 °C.
Formu na bábovku vymažte a vysypte moukou.
Smíchejte máslo, olej, cukr a po jednom vmíchejte vejce a nakonec přidejte vanilkový extrakt. Do mísy prosejte mouku, kakao, sodu a sůl. Promíchejte. Do olejové směsi střídavě vmíchávejte moučnou směs a jablečné pyré.
Těsto vlijte do formy a pečte cca 1 hodinu. Udělejte test špejlí, je-li bábovka upečená, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout. Pak vyklopte.
Na polevu dejte do hrnce všechny ingredience kromě moučkového cukru, zahřívejte a míchejte, dokud se směs nespojí a třtinový cukr nerozpustí, potom přiveďte k varu a zprudka vařte 1 minutu.
Odstavte, nechte lehce zchladnout a postupně vmíchejte moučkový cukr – výsledkem má být tekutá poleva, proto možná nebude všechen cukr potřeba. Je-li směs příliš hutná, zřeďte ji trochou smetany.
Polijte bábovku a nechte lehce zatuhnout. Podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů)
- Snadné domácí pečení s dětmi(16 receptů)
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů)