0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré

Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré

3.8 / 5. Počet hodnocení: 41
Do 20 minut Velmi snadné Na 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6846 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 878 g
Tuky 295 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blesková bábovka, kterou si rychle zamilují malí i velcí.

Suroviny

máslo 0.5 hrnek
změklé + na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 2.5 hrnku
+ na vysypání formy
rostlinný olej 0.5 hrnku
krupicový cukr 1.25 hrnku
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
kakao holandského typu 0.5 hrnek
jedlá soda 1 ČL
sůl 1 ČL
jablečné pyré 2 hrnky
kupované nebo domácí – viz odkaz v postupu
Na polevu
máslo 4 PL
třtinový cukr 0.5 hrnku
smetana ke šlehání 0.3 hrnek
33% + na případné rozředění
sůl 0.25 ČL
moučkový cukr 0.75 hrnku

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C.

2

Formu na bábovku vymažte a vysypte moukou.

3

Smíchejte máslo, olej, cukr a po jednom vmíchejte vejce a nakonec přidejte vanilkový extrakt. Do mísy prosejte mouku, kakao, sodu a sůl. Promíchejte. Do olejové směsi střídavě vmíchávejte moučnou směs a jablečné pyré.

4

Těsto vlijte do formy a pečte cca 1 hodinu. Udělejte test špejlí, je-li bábovka upečená, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout. Pak vyklopte.

5

Na polevu dejte do hrnce všechny ingredience kromě moučkového cukru, zahřívejte a míchejte, dokud se směs nespojí a třtinový cukr nerozpustí, potom přiveďte k varu a zprudka vařte 1 minutu.

6

Odstavte, nechte lehce zchladnout a postupně vmíchejte moučkový cukr – výsledkem má být tekutá poleva, proto možná nebude všechen cukr potřeba. Je-li směs příliš hutná, zřeďte ji trochou smetany.

 
7

Polijte bábovku a nechte lehce zatuhnout. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit