Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré

Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6646 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 832 g
Tuky 297 g
Vláknina 95 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blesková bábovka, kterou si rychle zamilují malí i velcí.

Související recepty

Suroviny

máslo 0.5 hrnek
změklé + na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 2.5 hrnku
+ na vysypání formy
rostlinný olej 0.5 hrnku
krupicový cukr 1.25 hrnku
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
kakao 0.5 hrnek
holandského typu
jedlá soda 1 ČL
sůl 1 ČL
2 hrnky
jablečné pyré
Na polevu
máslo 4 PL
třtinový cukr 0.5 hrnku
smetana ke šlehání 0.3 hrnek
33% + na případné rozředění
sůl 0.25 ČL
moučkový cukr 0.75 hrnek

Troubu předehřejte na 160 °C.

Formu na bábovku vymažte a vysypte moukou.

3 Smíchejte máslo, olej, cukr a po jednom vmíchejte vejce a nakonec přidejte vanilkový extrakt. Do mísy prosejte mouku, kakao, sodu a sůl. Promíchejte. Do olejové směsi střídavě vmíchávejte moučnou směs a jablečné pyré.

4 Těsto vlijte do formy a pečte cca 1 hodinu. Udělejte test špejlí, je-li bábovka upečená, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout. Pak vyklopte.

5 Na polevu dejte do hrnce všechny ingredience kromě moučkového cukru, zahřívejte a míchejte, dokud se směs nespojí a třtinový cukr nerozpustí, potom přiveďte k varu a zprudka vařte 1 minutu. Odstavte, nechte lehce zchladnout a postupně vmíchejte moučkový cukr – výsledkem má být tekutá poleva, proto možná nebude všechen cukr potřeba. Je-li směs příliš hutná, zřeďte ji trochou smetany. Polijte bábovku a nechte lehce zatuhnout. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit