0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré

Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré

4.3/5 Počet hodnocení: 64
Do 20 minut Velmi snadné Na 8 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6846 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 878 g
Tuky 295 g
Vláknina 68 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blesková bábovka, kterou si rychle zamilují malí i velcí.

Suroviny

máslo ½ hrnek
změklé + na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 2,5 hrnku
+ na vysypání formy
rostlinný olej ½ hrnku
krupicový cukr 1,25 hrnku
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
kakao holandského typu ½ hrnek
jedlá soda 1 ČL
sůl 1 ČL
kupované nebo domácí – viz odkaz v postupu
Na polevu
máslo 4 PL
třtinový cukr ½ hrnku
33% + na případné rozředění
sůl ¼ ČL
moučkový cukr ¾ hrnku

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C.

2

Formu na bábovku vymažte a vysypte moukou.

3

Smíchejte máslo, olej, cukr a po jednom vmíchejte vejce a nakonec přidejte vanilkový extrakt. Do mísy prosejte mouku, kakao, sodu a sůl. Promíchejte. Do olejové směsi střídavě vmíchávejte moučnou směs a jablečné pyré.

4

Těsto vlijte do formy a pečte cca 1 hodinu. Udělejte test špejlí, je-li bábovka upečená, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout. Pak vyklopte.

5

Na polevu dejte do hrnce všechny ingredience kromě moučkového cukru, zahřívejte a míchejte, dokud se směs nespojí a třtinový cukr nerozpustí, potom přiveďte k varu a zprudka vařte 1 minutu.

6

Odstavte, nechte lehce zchladnout a postupně vmíchejte moučkový cukr – výsledkem má být tekutá poleva, proto možná nebude všechen cukr potřeba. Je-li směs příliš hutná, zřeďte ji trochou smetany.

 
7

Polijte bábovku a nechte lehce zatuhnout. Podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...