Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Eintopf s vepřovým masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 17
Do 50 minut Velmi snadné Na 3–4 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2540 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 256 g
Tuky 102 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý recept na eintopf, který jsme odkoukali u německých sousedů, je rodinným favoritem. Osvědčenou jemnou kombinaci hrášek–mrkvička mají totiž v oblibě děti i dospělí. A co teprve vepřová plec, která se doslova rozplývá na jazyku. Milujeme jídla z jednoho hrnce!

Suroviny

nakrájená na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 1 PL
nakrájená nadrobno
větší, varný typ A nebo B, oloupané a nakrájené na kostky
mrkev 3 ks
oloupané a nakrájené na kousky nebo větší špalíky
vývar zeleninový 1 l
nebo masový vývar
tymián 3 snítky
čerstvý
mražený hrášek 3 hrsti
petrželka
nasekaná, na ozdobení

Postup

1

V hrnci nebo kastrolu na oleji krátce opečte na středním až silném ohni osolené a opepřené maso ze všech stran. Pak vsypte cibuli a ještě 2 minuty opékejte, poté přidejte brambory a mrkev a krátce dále opékejte.

2

Vlijte vývar, vložte bobkový list a snítky tymiánu, přiveďte k varu a vařte asi 30 minut, aby bylo maso hotové a brambory měkké, podle potřeby můžete dolít další horký vývar či vodu.

3

Pár minut před koncem vaření vsypte mražený hrášek. Podle chuti osolte a opepřete. Vyjměte bobkový list a tymián. Ozdobte nasekanou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Zbylý eintopf vydrží v chladničce 2–3 dny, ale můžete si ho také až na měsíc zamrazit – v tom případě doporučujeme nejprve odebrat porce určené k zamražení a teprve pak přidat mražený hrášek. Při následném ohřívání hrášek doplníte rovnou z mrazáku.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín