Jednoduchý recept na eintopf, který jsme odkoukali u německých sousedů, je rodinným favoritem. Osvědčenou jemnou kombinaci hrášek–mrkvička mají totiž v oblibě děti i dospělí. A co teprve vepřová plec, která se doslova rozplývá na jazyku. Milujeme jídla z jednoho hrnce!
Suroviny
Postup
V hrnci nebo kastrolu na oleji krátce opečte na středním až silném ohni osolené a opepřené maso ze všech stran. Pak vsypte cibuli a ještě 2 minuty opékejte, poté přidejte brambory a mrkev a krátce dále opékejte.
Vlijte vývar, vložte bobkový list a snítky tymiánu, přiveďte k varu a vařte asi 30 minut, aby bylo maso hotové a brambory měkké, podle potřeby můžete dolít další horký vývar či vodu.
Pár minut před koncem vaření vsypte mražený hrášek. Podle chuti osolte a opepřete. Vyjměte bobkový list a tymián. Ozdobte nasekanou petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Zbylý eintopf vydrží v chladničce 2–3 dny, ale můžete si ho také až na měsíc zamrazit – v tom případě doporučujeme nejprve odebrat porce určené k zamražení a teprve pak přidat mražený hrášek. Při následném ohřívání hrášek doplníte rovnou z mrazáku.