Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Eintopf s vepřovým masem

Jednoduchý recept, který jsme odkoukali u německých sousedů, je rodinným favoritem. Osvědčenou jemnou kombinaci hrášek–mrkvička mají totiž v oblibě děti i dospělí.

Vydání: 2020/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 3–4 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 400–450 g vepřové plece, nakrájené na kostky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 5 větších brambor (varný typ A nebo B), oloupaných a nakrájených na kostky
    • 3 mrkve, oloupané a nakrájené na kousky nebo větší špalíky
    • cca 1 litr zeleninového nebo masového vývaru
    • 1 bobkový list
    • pár snítek čerstvého tymiánu
    • 2–3 hrsti mraženého hrášku
    • nasekaná petrželka na ozdobení

Příprava jídla

1 V hrnci nebo kastrolu krátce opečte na středním až silném ohni maso, osolené a opepřené, na oleji ze všech stran. Pak vsypte cibuli a ještě 2 minuty opékejte, poté přidejte brambory a mrkev a krátce dále opékejte. Vlijte vývar, vložte bobkový list a snítky tymiánu, přiveďte k varu a vařte asi 30 minut, aby bylo maso hotové a brambory měkké, podle potřeby můžete dolít další horký vývar či vodu.

2 Pár minut před koncem vaření vsypte mražený hrášek. Podle chuti osolte a opepřete. Vyjměte bobkový list a tymián. Ozdobte nasekanou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Zbylý eintopf vydrží v chladničce 2–3 dny, ale můžete si ho také až na měsíc zamrazit – v tom případě doporučujeme nejprve odebrat porce určené k zamražení a teprve pak přidat mražený hrášek. Při následném ohřívání hrášek doplníte rovnou z mrazáku.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Poctivá sekaná pečená se zeleninou

Knedlíky s vejci & rychlonakládačky

Pečená polenta se zeleninou

Kuře z jednoho hrnce

Přidat komentář