Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Eintopf s vepřovým masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Na 3–4 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2540 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 256 g
Tuky 102 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý recept, který jsme odkoukali u německých sousedů, je rodinným favoritem. Osvědčenou jemnou kombinaci hrášek–mrkvička mají totiž v oblibě děti i dospělí.

Suroviny

nakrájená na kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 1 PL
nakrájená nadrobno
větší, varný typ A nebo B, oloupané a nakrájené na kostky
mrkev 3 ks
oloupané a nakrájené na kousky nebo větší špalíky
vývar zeleninový 1 l
nebo masový vývar
tymián 3 snítky
čerstvý
mražený hrášek 3 hrsti
petrželka
nasekaná, na ozdobení

1 V hrnci nebo kastrolu krátce opečte na středním až silném ohni maso, osolené a opepřené, na oleji ze všech stran. Pak vsypte cibuli a ještě 2 minuty opékejte, poté přidejte brambory a mrkev a krátce dále opékejte. Vlijte vývar, vložte bobkový list a snítky tymiánu, přiveďte k varu a vařte asi 30 minut, aby bylo maso hotové a brambory měkké, podle potřeby můžete dolít další horký vývar či vodu.

2 Pár minut před koncem vaření vsypte mražený hrášek. Podle chuti osolte a opepřete. Vyjměte bobkový list a tymián. Ozdobte nasekanou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Zbylý eintopf vydrží v chladničce 2–3 dny, ale můžete si ho také až na měsíc zamrazit – v tom případě doporučujeme nejprve odebrat porce určené k zamražení a teprve pak přidat mražený hrášek. Při následném ohřívání hrášek doplníte rovnou z mrazáku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč