0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Extra rychlé lívance

Extra rychlé lívance

Hodnocení receptu
3.5 / 5. Počet hodnocení: 60
Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1680 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 218 g
Tuky 59 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 2
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
krupicový cukr 4 PL
vejce 2 ks
mléko 1 hrnek
olej 2 PL
olej
na smažení
marmeláda
tavroh/šlehačku na

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme (droždí se tam nedává, nahradí ho prášek do pečiva)

  2. Polévkovou lžící děláme do rozpáleného oleje malé lívanečky (dost nabydou), olej je třeba často dolévat, smažíme pomalu na mírném ohni. Dobrou chuť, jsou výborné :o)

  3. Poznámka

    na lívanečky buď, marmeládu, šlehačku, tvaroh..co kdo má rád..ale i holé jsou výborné, z jedné várky jejich opravdu hoodně.

Autor: trillien

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit