Extra rychlé lívance připravíte během chviličky. Jsou z hladké mouky a bez kynutí. Nadýchané lívance připravíte díky kypřícímu prášku a z jedné várky jich je skutečně mnoho. Hotové lívanečky podávejte přesně s tím, co máte rádi. Ať už je to šlehačka, ovoce, tvaroh nebo oříšková pomazánka...
Suroviny
mouka pšeničná hladká
2
hrnky
kypřicí prášek do pečiva
1
bal
krupicový cukr
4
PL
vejce
2
ks
mléko
1
hrnek
olej
2
PL
olej
na smažení
marmeláda
tavroh/šlehačku k servírování
Postup
1
Všechny suroviny smíchejte a vytvořte hladké těsto bez hrudek.
2
Polévkovou lžící lijte do rozpáleného oleje malé lívanečky. Během pečení dost nabydou a je třeba často dolévat olej, aby se nepřipálily. Smažte je pomalu na mírném ohni z obou stran.
3
Lívanečky podávejte s marmeládou, šlehačkou, tvarohem nebo tím, co máte rádi. Z jedné dávky jich je opravdu hodně.
Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com