Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
celozrnne livance
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1516 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 223 g
Tuky 27 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lívance v celozrnné verzi mají jemnou oříškovou vůni a chuť po celozrnné mouce. Řecký jogurt můžete příště zaměnit za vyšlehaný tvaroh a libovolně obměnit ovoce.

Suroviny

mouka pšeničná celozrnná hladká 100 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mletá
vejce 2 ks
med 4 PL
+ další k podávání
olej
na opékání
máta
na ozdobení

Postup

1

Smíchejte bílou i celozrnnou mouku, kypřicí prášek, skořici a sodu. V jiné míse smíchejte podmáslí, vejce, 3 lžíce medu a polovinu jogurtu. Přisypte moučnou směs a lehce prošlehejte.

2

Rozehřejte lívanečník anebo nepřilnavou pánev a tence ji potřete olejem. Na rozehřáté pánvi opékejte lívance (2–3 lžíce těsta na jeden lívanec) nejdříve 2 minuty po jedné straně, pak otočte a minutu po druhé straně. Hotové lívance udržujte v teple, dokud nespotřebujete všechno těsto.

3

Rozdělte lívance na talíře, doplňte jogurtem prošlehaným s 1 lžící medu, zbývajícím medem lívance pokapejte a ozdobte je borůvkami a mátovými lístky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Komentáře

25.08.2014 10:36

mňam

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...