Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (31)
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1516 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 223 g
Tuky 27 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lívance v celozrnné verzi mají jemnou oříškovou vůni a chuť po celozrnné mouce. Řecký jogurt můžete příště zaměnit za vyšlehaný tvaroh a libovolně obměnit ovoce.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 100 g
mouka pšeničná celozrnná hladká 100 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
skořice 1 ČL
mletá
jedlá soda 0.25 ČL
podmáslí 120 ml
vejce 2 ks
med 4 PL
+ další k podávání
jogurt řeckého typu 250 g
olej
na opékání
borůvky 200 g
máta
na ozdobení

1 Smíchejte bílou i celozrnnou mouku, kypřicí prášek, skořici a sodu. V jiné míse smíchejte podmáslí, vejce, 3 lžíce medu a polovinu jogurtu. Přisypte moučnou směs a lehce prošlehejte.

2 Rozehřejte lívanečník anebo nepřilnavou pánev a tence ji potřete olejem. Na rozehřáté pánvi opékejte lívance (2–3 lžíce těsta na jeden lívanec) nejdříve 2 minuty po jedné straně, pak otočte a minutu po druhé straně. Hotové lívance udržujte v teple, dokud nespotřebujete všechno těsto.

3 Rozdělte lívance na talíře, doplňte jogurtem prošlehaným s 1 lžící medu, zbývajícím medem lívance pokapejte a ozdobte je borůvkami a mátovými lístky.

Jak na dokonalé palačinky

Jak na dokonalé palačinky

Více

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Komentáře

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit