Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Japonské lívanečky

Vypadají jako dortík.

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 lívance
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Opékání 0:15
Chuťovka Asijská

Ingredience

    • 3 lžíce mléka
    • 2 lžíce másla, rozpuštěného
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 2 vejce, bílky a žloutky oddělené
    • 6 lžic hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 4 lžíce krupicového cukru
    • 1/2 lžičky vinného kamene
    • olej na vytření pánve a formiček

    NA DOKONČENÍ

    • 200 g mraženého lesního ovoce
    • krupicový cukr podle chuti
    • čerstvé ovoce na ozdobení
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 V misce promíchejte mléko, máslo, vanilkový extrakt a žloutky. Mouku prosejte s kypřicím práškem a vmíchejte do těsta.

2 Bílky vyšlehejte s cukrem a vinným kamenem do pevného sněhu.

3 Do těsta přidejte třetinu sněhu a zlehka ji zapracujte, postupně vmíchejte druhou třetinu a pak i poslední.

4 Na slabém plameni rozehřejte pánev a rozestavte si do ní kulaté formičky – vnitřek formiček i dno pánve vystříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem. Každou formičku naplňte zhruba do poloviny výšky těstem. Pánev zakryjte pokličkou a zvolna opékejte 5–8 minut. Lívanečky i s formičkou obraťte, znovu přiklopte pokličkou a opékejte ještě 5 minut. Přesuňte na talíř a vyjměte z formiček.

5 Mražené ovoce vsypte do hrnce a vařte cca 15 minut, dokud se nerozvaří a nevznikne hustá omáčka. Doslaďte podle chuti. Omáčku rozdělte na talíře, doplňte lívanečky, ozdobte ovocem a pocukrujte.

NĚCO NAVÍC

Japonské lívanečky se pečou na pánvi ve formičce pod pokličkou. Tím vyběhnou do výšky. Recepty se různí, cílem jsou ale vždy vysoké a nadýchané lívanečky, čím více připomínají suflé, tím lépe.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ruské bliny

Marocké baghrir

Indické palačinky dosa s kořeněnými bramborami

Americké lívance s banánem a slaninou

Přidat komentář