Japonské lívanečky

Japonské lívanečky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 lívance

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1214 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 140 g
Tuky 50 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vypadají jako dortík.

Související recepty

Ruské bliny

Bliny jsou skvělým pohoštěním – fungují tot...

Suroviny

mléko 3 PL
máslo 2 PL
rozpuštěného
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
bílky a žloutky oddělené
mouka pšeničná hladká 6 PL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 4 PL
vinný kámen 0.5 ČL
olej
na vytření pánve a formiček
Na dokončení
mražené lesní ovoce 200 g
krupicový cukr
dle chuti
ovoce
na ozdobu
moučkový cukr
na poprášení

1 V misce promíchejte mléko, máslo, vanilkový extrakt a žloutky. Mouku prosejte s kypřicím práškem a vmíchejte do těsta.

2 Bílky vyšlehejte s cukrem a vinným kamenem do pevného sněhu.

3 Do těsta přidejte třetinu sněhu a zlehka ji zapracujte, postupně vmíchejte druhou třetinu a pak i poslední.

4 Na slabém plameni rozehřejte pánev a rozestavte si do ní kulaté formičky – vnitřek formiček i dno pánve vystříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem. Každou formičku naplňte zhruba do poloviny výšky těstem. Pánev zakryjte pokličkou a zvolna opékejte 5–8 minut. Lívanečky i s formičkou obraťte, znovu přiklopte pokličkou a opékejte ještě 5 minut. Přesuňte na talíř a vyjměte z formiček.

5 Mražené ovoce vsypte do hrnce a vařte cca 15 minut, dokud se nerozvaří a nevznikne hustá omáčka. Doslaďte podle chuti. Omáčku rozdělte na talíře, doplňte lívanečky, ozdobte ovocem a pocukrujte.

NĚCO NAVÍC

Japonské lívanečky se pečou na pánvi ve formičce pod pokličkou. Tím vyběhnou do výšky. Recepty se různí, cílem jsou ale vždy vysoké a nadýchané lívanečky, čím více připomínají suflé, tím lépe.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit