Lívanec z trouby bychom překřtili na líný lívanec. Nemusíte totiž stát u plotny a hlídat pánev, nic zdlouhavě obracet a tvořit. Zkrátka těsto nalijete do pekáčku a upečete. Hotový sladký sen!
Suroviny
máslo
1
PL
rozpuštěné + navíc na vymazání formy
mouka pšeničná hladká
200
g
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
vejce
1
ks
mléko
250
ml
krupicový cukr
2
PL
pomeranč
1
ks
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
borůvky
150
g
na poprášení
nebo borůvkový kompot nebo zmrzlina, k podávání
Postup
1
Troubu rozehřejte na 180°C. Plech o rozměrech 25 x 20 x 2 cm vymažte máslem. Mouku s práškem do pečiva dáme do mísy a vmícháme vejce, mléko, máslo a krupicový cukr. Vmíchejte pomerančovou kůru a 50 ml šťávy.
2
Těsto přendejte do formy a urovnejte stěrkou povrch. Navrch nasypte borůvky a pečte 20 minut, nebo dokud při lehkém stlačení středu nebudete mít pocit, že už je lívanec propečený. Poprášte moučkovým cukrem a podávejte s dalšími borůvkami, borůvkovým kompotem nebo zmrzlinou.
Fotografie i recept převzaty z BBC Good Food.