Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Borůvkový lívanec z trouby

Borůvkový lívanec z trouby
ZDROJ: Immediate Media
sdílet:

Borůvkový lívanec z trouby

4/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1380 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 228 g
Tuky 36 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lívanec z trouby bychom překřtili na líný lívanec. Nemusíte totiž stát u plotny a hlídat pánev, nic zdlouhavě obracet a tvořit. Zkrátka těsto nalijete do pekáčku a upečete. Hotový sladký sen!

Suroviny

rozpuštěné + navíc na vymazání formy
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
vejce 1 ks
mléko 250 ml
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
na poprášení
nebo borůvkový kompot nebo zmrzlina, k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. Plech o rozměrech 25 x 20 x 2 cm vymažte máslem. Mouku s práškem do pečiva dáme do mísy a vmícháme vejce, mléko, máslo a krupicový cukr. Vmíchejte pomerančovou kůru a 50 ml šťávy. 

2

Těsto přendejte do formy a urovnejte stěrkou povrch. Navrch nasypte borůvky a pečte 20 minut, nebo dokud při lehkém stlačení středu nebudete mít pocit, že už je lívanec propečený. Poprášte moučkovým cukrem a podávejte s dalšími borůvkami, borůvkovým kompotem nebo zmrzlinou.

Fotografie i recept převzaty z BBC Good Food.

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč