0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Falafel z 5 ingrediencí
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2267 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 71 g
Tuky 191 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si falafel jen několika ingrediencí, které pravděpodobně máte doma. Aby měl falafel lepší texturu, použijte na jeho přípravu raději sušenou cizrnu než-li konzervovanou.

Suroviny

cizrna 125 g
suchá
cibule ½ ks
nahrubo nakrájená
česnek 3 stroužky
drcené
koriandr mletý ½ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 200 ml

Postup

1

Cizrnu namočte na 12–24 hodin do většího množství vody (mělo by být minimálně dvojnásobné oproti množství cizrny).

2

Sceďte, poté vložte do mixéru s cibulí, česnekem a mletým koriandrem. Osolte a opepřete podle chuti. Vždy krátce promixujte, seškrábněte směs ze stěn mixéru a takto pokračujte, dokud nezískáte hrubší zrnitou pastu. 

3

Odebírejte lžící kousky, vytvarujte kuličky a mírně je zploštěte, aby získali tvar disku.

4

V pánvi rozehřejte cca 0,5cm vrstvu oleje. Zprudka kuličky na oleji opečte dozlatova a dokřupava. Bude to trvat asi 3–4 minuty z každé strany,

5

Vyjměte a nechte odpočinout na papírové kuchyňské utěrce. Podávejte se zeleninou a jogurtovým dipem v pita chlebu, nebo v tortille.

Zdroj: BBC Good Food

 

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč