Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Falafel z 5 ingrediencí
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–5 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2267 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 71 g
Tuky 191 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si falafel jen několika ingrediencí, které pravděpodobně máte doma. Aby měl falafel lepší texturu, použijte na jeho přípravu raději sušenou cizrnu než-li konzervovanou.

Suroviny

cizrna 125 g
suchá
cibule ½ ks
nahrubo nakrájená
česnek 3 stroužky
drcené
koriandr mletý ½ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 200 ml

Postup

1

Cizrnu namočte na 12–24 hodin do většího množství vody (mělo by být minimálně dvojnásobné oproti množství cizrny).

2

Sceďte, poté vložte do mixéru s cibulí, česnekem a mletým koriandrem. Osolte a opepřete podle chuti. Vždy krátce promixujte, seškrábněte směs ze stěn mixéru a takto pokračujte, dokud nezískáte hrubší zrnitou pastu. 

3

Odebírejte lžící kousky, vytvarujte kuličky a mírně je zploštěte, aby získali tvar disku.

4

V pánvi rozehřejte cca 0,5cm vrstvu oleje. Zprudka kuličky na oleji opečte dozlatova a dokřupava. Bude to trvat asi 3–4 minuty z každé strany,

5

Vyjměte a nechte odpočinout na papírové kuchyňské utěrce. Podávejte se zeleninou a jogurtovým dipem v pita chlebu, nebo v tortille.

Zdroj: BBC Good Food

 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...