Připravte si falafel jen několika ingrediencí, které pravděpodobně máte doma. Aby měl falafel lepší texturu, použijte na jeho přípravu raději sušenou cizrnu než-li konzervovanou.
Suroviny
Postup
Cizrnu namočte na 12–24 hodin do většího množství vody (mělo by být minimálně dvojnásobné oproti množství cizrny).
Sceďte, poté vložte do mixéru s cibulí, česnekem a mletým koriandrem. Osolte a opepřete podle chuti. Vždy krátce promixujte, seškrábněte směs ze stěn mixéru a takto pokračujte, dokud nezískáte hrubší zrnitou pastu.
Odebírejte lžící kousky, vytvarujte kuličky a mírně je zploštěte, aby získali tvar disku.
V pánvi rozehřejte cca 0,5cm vrstvu oleje. Zprudka kuličky na oleji opečte dozlatova a dokřupava. Bude to trvat asi 3–4 minuty z každé strany,
Vyjměte a nechte odpočinout na papírové kuchyňské utěrce. Podávejte se zeleninou a jogurtovým dipem v pita chlebu, nebo v tortille.
Zdroj: BBC Good Food