Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fazolová polévka

Hustá a krémová, a přitom bez jíšky. Takhle vaří fazolovku ve školní jídelně ZŠ a MŠ Tusarova, která se pyšní titulem Jídelna snů.

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H30M
Vaření 1:30
Polévka Česká

Ingredience

    • 200 g velkých bílých fazolí, namočených přes noc
    • 50 ml olivového oleje
    • 100 g cibule, nadrobno
    • 2 stroužky česneku, na plátky 
    • 100 g mrkve, na kostičky
    • 100 g celeru, na kostičky
    • 1,5–2 l zeleninového vývaru 
    • 400g konzerva loupaných rajčat 
    • 1–2 bobkové listy
    • sůl
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané

Příprava jídla

1 Namočené fazole uvařte v 1,5 litru vody doměkka, trvá to asi hodinu i déle (vody dejte raději víc – nedolévejte studenou vodou).

2 Mezitím ve větším hrnci na olivovém oleji orestujte dozlatova všechnu nakrájenou zeleninu, zalijte ji vývarem a pak do hrnce přidejte rajčata (můžete je propasírovat přes síto), vhoďte bobkové listy a nechte vařit na mírném plameni, až bude zelenina měkká.

Polovinu uvařených fazolí vyjměte, rozmixujte na hladkou kaši, přidejte je do hrnce s polévkou a promíchejte. Nakonec přidejte druhou polovinu vařených fazolí v celku, dosolte a posypte nasekanou petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brokolicové karbanátky & šťouchané brambory

Zapečená ryba se zeleninou

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
takové polévky mám moc ráda, určitě brzy vyzkouším. Zeleninový vývar nevařím, zvykla jsem si Knorr bohaté bujony, jsou bez glutamátu, barviv a konzervantů, dodají polévce "silnější" chuť - tak 2 kelímky přidám, jinak se budu držet postupu a rozpisu surovin. Už se těším.

Přidat komentář