0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2477 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 361 g
Tuky 58 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá a krémová, a přitom bez jíšky. Takhle vaří fazolovku ve školní jídelně ZŠ a MŠ Tusarova, která se pyšní titulem Jídelna snů.

Suroviny

fazole bílé 200 g
namočené přes noc
olivový olej 50 ml
cibule 100 g
nadrobno
česnek 2 stroužek
na plátky
mrkev 100 g
na kostičky
celer 100 g
na kostičky
vývar zeleninový 1.5 l
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
bobkový list 2 ks
sůl
petrželka 1 hrst
nasekaná

1 Namočené fazole uvařte v 1,5 litru vody doměkka, trvá to asi hodinu i déle (vody dejte raději víc – nedolévejte studenou vodou).

2 Mezitím ve větším hrnci na olivovém oleji orestujte dozlatova všechnu nakrájenou zeleninu, zalijte ji vývarem a pak do hrnce přidejte rajčata (můžete je propasírovat přes síto), vhoďte bobkové listy a nechte vařit na mírném plameni, až bude zelenina měkká.

3Polovinu uvařených fazolí vyjměte, rozmixujte na hladkou kaši, přidejte je do hrnce s polévkou a promíchejte. Nakonec přidejte druhou polovinu vařených fazolí v celku, dosolte a posypte nasekanou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Komentáře

Anonym

takové polévky mám moc ráda, určitě brzy vyzkouším. Zeleninový vývar nevařím, zvykla jsem si Knorr bohaté bujony, jsou bez glutamátu, barviv a konzervantů, dodají polévce "silnější" chuť - tak 2 kelímky přidám, jinak se budu držet postupu a rozpisu surovin. Už se těším.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit