Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 (22)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1302 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 150 g
Tuky 51 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá a krémová, a přitom bez jíšky. Takhle vaří fazolovku ve školní jídelně ZŠ a MŠ Tusarova, která se pyšní titulem Jídelna snů.

Související recepty

Suroviny

200 g
fazové velké, bílé, namočené přes noc
olivový olej 50 ml
cibule 100 g
nadrobno
česnek 2 stroužek
na plátky
mrkev 100 g
na kostičky
celer 100 g
na kostičky
vývar zeleninový 1 l
konzervovaná rajčata loupaná 400 g
konzerva
bobkový list 1 ks
sůl
petrželka 1 hrst
nasekaná

1 Namočené fazole uvařte v 1,5 litru vody doměkka, trvá to asi hodinu i déle (vody dejte raději víc – nedolévejte studenou vodou).

2 Mezitím ve větším hrnci na olivovém oleji orestujte dozlatova všechnu nakrájenou zeleninu, zalijte ji vývarem a pak do hrnce přidejte rajčata (můžete je propasírovat přes síto), vhoďte bobkové listy a nechte vařit na mírném plameni, až bude zelenina měkká.

Polovinu uvařených fazolí vyjměte, rozmixujte na hladkou kaši, přidejte je do hrnce s polévkou a promíchejte. Nakonec přidejte druhou polovinu vařených fazolí v celku, dosolte a posypte nasekanou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Komentáře

Anonym

takové polévky mám moc ráda, určitě brzy vyzkouším. Zeleninový vývar nevařím, zvykla jsem si Knorr bohaté bujony, jsou bez glutamátu, barviv a konzervantů, dodají polévce "silnější" chuť - tak 2 kelímky přidám, jinak se budu držet postupu a rozpisu surovin. Už se těším.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit