Fazolova polévka
Fazole jsou v kuchyni dokonale všestranné, dlouho vydrží a jsou zárukou úspěchu. Dodávají tělu sacharidy, bílkoviny, vlákninu, vitaminy i minerály. Milují je vegetariáni, vegani, flexitariáni i ti, kteří se řadí mezi všežravce. A polévka z nich je prostě báječná. Na barvu, typ či velikost fazolí hledět netřeba.
...
- Vedle bezmasé fazolové polévky u nás najdete i tradiční recepty na fazolovou polévku s klobásou.
- V kategorii fazolových polévek na vás čeká více jak dvě desítky originálních receptů, ve kterých si každý najde svého favorita!
- Ať už vás baví vlastnosti a konzistence fazolí, nebo si je raději vychutnáte v krémové verzi, u nás najdete všední i nevšední fazolové polévky na jednom místě.
- Fazolovou polévku můžete zahustit jíškou či část fazolí vedle rozmixovat na hladkou kaši a tu vrátit zpět do polévky.
- Fazolovou polévku můžete uvařit ze suchých fazolí, které před vařením namočíte, nebo si práci výrazně urychlit tím, že použijete fazole z konzervy.
- Na barvě nezáleží, skvělé jsou všechny. Polévku tak uvaříte z bílých, černých, černookých, mungo nebo strakatých fazolí, malých či velkých – a vždycky bude skvělá.
- Fazolové polévce sluší smetana či rajčatový doprovod – rajčatová šťáva, passata nebo drcená konzervovaná rajčata.
- Fazolová polévka je vydatná a dovede krásně zahřát na těle i na duši.
- Fazolím sluší kyselá složka, zkuste do polévky přidat třeba kysané zelí či ji před podáváním zakápnout citronovou šťávou.
Celý popis