Hustá a krémová, a přitom bez jíšky. Takhle vaří fazolovku ve školní jídelně ZŠ a MŠ Tusarova, která se pyšní titulem Jídelna snů.
Suroviny
Postup
Namočené fazole uvařte v 1,5 litru vody doměkka, trvá to asi hodinu i déle (vody dejte raději víc – nedolévejte studenou vodou).
Mezitím ve větším hrnci na olivovém oleji orestujte dozlatova všechnu nakrájenou zeleninu, zalijte ji vývarem a pak do hrnce přidejte rajčata (můžete je propasírovat přes síto), vhoďte bobkové listy a nechte vařit na mírném plameni, až bude zelenina měkká.
Polovinu uvařených fazolí vyjměte, rozmixujte na hladkou kaši, přidejte je do hrnce s polévkou a promíchejte. Nakonec přidejte druhou polovinu vařených fazolí v celku, dosolte a posypte nasekanou petrželkou.
Komentáře
18.09.2015 07:17
takové polévky mám moc ráda,
takové polévky mám moc ráda, určitě brzy vyzkouším. Zeleninový vývar nevařím, zvykla jsem si Knorr bohaté bujony, jsou bez glutamátu, barviv a konzervantů, dodají polévce "silnější" chuť - tak 2 kelímky přidám, jinak se budu držet postupu a rozpisu surovin. Už se těším.