0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pstruh na sardeli a kmíně

Pstruh na sardeli a kmíně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh na sardeli a kmíně

5 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 433 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 10 g
Tuky 34 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tam, kde se sardelky loví, je běžně jedí čerstvé. My je známe spíše konzervované, jako prostředek k dodání té pravé rybí chuti.

Suroviny

pstruh 1 ks
malý (viz Něco navíc) nebo 2 menší pstruží filety
sardelová pasta 1 ČL
nebo 1 důkladně rozetřený sardelový řez
sůl
mouka pšeničná hladká 1 PL
kmín ½ ČL
drcený, smíchaný s moukou
rostlinný olej
neutrální chuti, na opékání
máslo 20 g
na zjemnění
pažitka
nakrájená, na posypání
citron
klínky, k podávání

Postup

1

Filety potřete z obou stran sardelovou pastou, s citem osolte, poprašte moukou a opékejte zvolna v pánvi na rozehřátém oleji, z každé strany zhruba 4–5 minut. Pak rybu mírně podlijte vodou, přiveďte k varu a šťávu zjemněte máslem. Odstavte a rybu přemístěte na talíř.

2

Pstruha na talíři přelijte šťávou a posypte pažitkou, doplňte citronem. Vhodná příloha: brambory s petrželkou maštěné máslem a třešňový kompot.

NĚCO NAVÍC
Malého pstruha sice stačí vykuchat a zbavit žaber, ale filety jsou efektnější. Jak na ně? Rybu nařízněte za hlavou, a to až k páteři. Další řez veďte podél celé páteře od hlavy k ocasu. Od tohoto řezu filet seřezávejte těsně podél žeber nejprve po celé délce od páteře směrem k boku, pak filet odklopte a opatrně dořízněte zbytek po celé délce. Totéž udělejte na opačné straně i s druhým filetem. Filety začistěte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den
  • Tipy redakce

Týdenní úsporná kuchařka aneb levné recepty na každý den

Růst cen potravin nenahrává drahým surovinám, a tak jsme se rozhodli, že vám každý týden připravíme sedm skromných receptů, podle kterých můžete každý den uvařit nebo se alespoň inspirovat. Pojďte s námi vařit za pár korun, ale přesto...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč