Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh na sardeli a kmíně
Pstruh na sardeli a kmíně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh na sardeli a kmíně

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 433 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 10 g
Tuky 34 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tam, kde se sardelky loví, je běžně jedí čerstvé. My je známe spíše konzervované, jako prostředek k dodání té pravé rybí chuti.

Suroviny

pstruh 1 ks
malý (viz Něco navíc) nebo 2 menší pstruží filety
sardelová pasta 1 ČL
nebo 1 důkladně rozetřený sardelový řez
sůl
kmín ½ ČL
drcený, smíchaný s moukou
rostlinný olej
neutrální chuti, na opékání
na zjemnění
pažitka
nakrájená, na posypání
klínky, k podávání

Postup

1

Filety potřete z obou stran sardelovou pastou, s citem osolte, poprašte moukou a opékejte zvolna v pánvi na rozehřátém oleji, z každé strany zhruba 4–5 minut. Pak rybu mírně podlijte vodou, přiveďte k varu a šťávu zjemněte máslem. Odstavte a rybu přemístěte na talíř.

2

Pstruha na talíři přelijte šťávou a posypte pažitkou, doplňte citronem. Vhodná příloha: brambory s petrželkou maštěné máslem a třešňový kompot.

NĚCO NAVÍC
Malého pstruha sice stačí vykuchat a zbavit žaber, ale filety jsou efektnější. Jak na ně? Rybu nařízněte za hlavou, a to až k páteři. Další řez veďte podél celé páteře od hlavy k ocasu. Od tohoto řezu filet seřezávejte těsně podél žeber nejprve po celé délce od páteře směrem k boku, pak filet odklopte a opatrně dořízněte zbytek po celé délce. Totéž udělejte na opačné straně i s druhým filetem. Filety začistěte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...