Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Pstruh na sardeli a kmíně

Pstruh na sardeli a kmíně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruh na sardeli a kmíně

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 433 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 10 g
Tuky 34 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tam, kde se sardelky loví, je běžně jedí čerstvé. My je známe spíše konzervované, jako prostředek k dodání té pravé rybí chuti.

Suroviny

pstruh 1 ks
malý (viz Něco navíc) nebo 2 menší pstruží filety
sardelová pasta 1 ČL
nebo 1 důkladně rozetřený sardelový řez
sůl
mouka pšeničná hladká 1 PL
kmín 0.5 ČL
drcený, smíchaný s moukou
rostlinný olej
neutrální chuti, na opékání
máslo 20 g
na zjemnění
pažitka
nakrájená, na posypání
citron
klínky, k podávání

Postup

1

Filety potřete z obou stran sardelovou pastou, s citem osolte, poprašte moukou a opékejte zvolna v pánvi na rozehřátém oleji, z každé strany zhruba 4–5 minut. Pak rybu mírně podlijte vodou, přiveďte k varu a šťávu zjemněte máslem. Odstavte a rybu přemístěte na talíř.

2

Pstruha na talíři přelijte šťávou a posypte pažitkou, doplňte citronem. Vhodná příloha: brambory s petrželkou maštěné máslem a třešňový kompot.

NĚCO NAVÍC
Malého pstruha sice stačí vykuchat a zbavit žaber, ale filety jsou efektnější. Jak na ně? Rybu nařízněte za hlavou, a to až k páteři. Další řez veďte podél celé páteře od hlavy k ocasu. Od tohoto řezu filet seřezávejte těsně podél žeber nejprve po celé délce od páteře směrem k boku, pak filet odklopte a opatrně dořízněte zbytek po celé délce. Totéž udělejte na opačné straně i s druhým filetem. Filety začistěte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit