0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Francouzské věnečky ze svařeného jablečného moštu

Francouzské věnečky ze svařeného jablečného moštu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzské věnečky ze svařeného jablečného moštu

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné Na 12 věnečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1663 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 212 g
Tuky 70 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svařený mošt je skvělá alternativa ke svařenému vínu. Během zimy a začátkem jara ho vaříme téměř po každém návratu z procházky. A odtud už byl jenom krůček k těmhle neodolatelným věnečkům.

Suroviny

jablečná šťáva 200 ml
lépe mošt
skořice 1 svitek
krupicový cukr 1 PL
máslo 60 g
sůl 1 g
mouka pšeničná hladká 90 g
prosátá přes jemné síto
vejce 125 g
cca 2–3 kusy
rostlinný olej
vhodný ke smažení
Na vanilkovou polevu
moučkový cukr 125 g
vanilkový lusk 0.5 ks
semínka vyškrábnutá

Postup

1

Mošt a skořici dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte, dokud se objem tekutiny nezredukuje na 125 ml. Vyjměte a vyhoďte skořici. Přidejte cukr, máslo a sůl. Když směs začne vřít, vsypte naráz mouku a míchejte, dokud nebude pasta hladká a nezačne se odlepovat od stěn. Bude to trvat jen pár minut. Pastu přemístěte do mísy robotu a nechte míchat na nejnižší obrátky, dokud trochu nezchladne. Poté zvyšte obrátky a po jednom zašlehejte vejce. Vznikne lesklé táhlé těsto. Tím naplňte cukrářský sáček s otevřenou špičkou s většími ostrými zuby.

2

Do rendlíku s těžkým dnem vlijte olej. Vrstva oleje by měla mít alespoň 5 cm. Zahřejte na 180 °C.

3

Na pečicí papír nastříkejte sáčkem cca 12 věnečků z těsta. Nůžkami poté papír nastříhejte tak, aby každý věneček byl na samostatném kousku. Když je olej rozehřátý, smažte postupně jednotlivé věnečky. Vhoďte věneček do oleje, papírem vzhůru. Papír opatrně odstraňte kuchyňskými kleštěmi a vyhoďte. Smažte z obou stran dozlatova, cca 2–3 minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat na papírových utěrkách.

4

Připravte vanilkovou polevu. V menší misce smíchejte cukr a vanilková semínka. Přidejte 1–2 lžíce vody a míchejte, dokud není poleva hladká. Hotovou polevou polijte věnečky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit