„Toust ve vajíčku je moje nejmilejší snídaně v pošmourných dnech. Hned mi zvedne náladu! Rozhodně zkuste i verzi s mozzarellou a rukolou uvnitř – ta je také moje oblíbená,“ prozradila redaktorka Stáňa Moravcová. Francouzský toust plněný šunkou a sýrem můžete také zabalit dětem jako sytou svačinu do školy.
Suroviny
Postup
Z chleba ukrojte 4 plátky silné 3 cm. V každém vyřízněte z jedné strany kapsu tak, aby tři zbývající strany zůstaly neporušené. Chcete-li, vymažte vnitřky kapes hrubozrnnou hořčicí. Naplňte je sýrem a šunkou.
V hlubokém talíři nebo mělké široké misce prošlehejte vejce s mlékem. Osolte a opepřete.
Na středním plameni rozehřejte v nepřilnavé pánvi lžíci oleje a polovinu másla a rozetřete je po celé ploše. Naplněné chleby po jednom namáčejte do vaječné směsi a nechte okapat. Postupně je opékejte z každé strany 3 minuty dozlatova, podle potřeby přidejte zbývající olej a máslo. Tousty přeřízněte šikmo na půl a podávejte s rukolou.
NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete chléb v celku, dejte sýr a šunku mezi dva plátky toustového chleba, podle chuti z vnitřní strany potřené hořčicí. Pak je třeba získat grif na obracení, ale ta lahůdka za to stojí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jídlo pro radost(5 receptů )
- Tousty jsou také teplé jídlo! Vyměňte šunku a sýr za moderní směsi a nevšední kombinace chutí(47 receptů )
- 33x Snídaně na vidličku(33 receptů )
- 24x francouzský toust: Rychlé večeře, které vykouzlíte ze zásob (25 receptů )
- Křupavé tousty: Jak vzniklo celosvětově oblíbené snídaňové pečivo?(29 receptů )