Francouzský toust plněný šunkou a sýrem

Francouzský toust plněný šunkou a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzský toust plněný šunkou a sýrem

3.7 / 5. Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2829 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 46 g
Tuky 214 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Toust ve vajíčku je moje nejmilejší snídaně v pošmourných dnech. Hned mi zvedne náladu! Rozhodně zkuste i verzi s mozzarellou a rukolou uvnitř – ta je také moje oblíbená,“ prozradila redaktorka Stáňa Moravcová.

Suroviny

chleba 1 ks
hranatý, bílý
hořčice hrubozrnná 4 ČL
lze vynechat
sýr provolone 120 g
lze nahradit ementálem, na tenké plátky
šunka 4 plátky
vejce 2 ks
mléko 50 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
máslo 60 g
na kostičky
rukola
k podávání

1 Z chleba ukrojte 4 plátky silné 3 cm. V každém vyřízněte z jedné strany kapsu tak, aby tři zbývající strany zůstaly neporušené. Chcete-li, vymažte vnitřky kapes hrubozrnnou hořčicí. Naplňte je sýrem a šunkou.

2 V hlubokém talíři nebo mělké široké misce prošlehejte vejce s mlékem. Osolte a opepřete. 

3 Na středním plameni rozehřejte v nepřilnavé pánvi lžíci oleje a polovinu másla a rozetřete je po celé ploše. Naplněné chleby po jednom namáčejte do vaječné směsi a nechte okapat. Postupně je opékejte z každé strany 3 minuty dozlatova, podle potřeby přidejte zbývající olej a máslo. Tousty přeřízněte šikmo na půl a podávejte s rukolou. 

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete chléb v celku, dejte sýr a šunku mezi dva plátky toustového chleba, podle chuti z vnitřní strany potřené hořčicí. Pak je třeba získat grif na obracení, ale ta lahůdka za to stojí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit