0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Francouzský toust plněný šunkou a sýrem

Francouzský toust plněný šunkou a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzský toust plněný šunkou a sýrem

3.7 / 5. Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2829 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 46 g
Tuky 214 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Toust ve vajíčku je moje nejmilejší snídaně v pošmourných dnech. Hned mi zvedne náladu! Rozhodně zkuste i verzi s mozzarellou a rukolou uvnitř – ta je také moje oblíbená,“ prozradila redaktorka Stáňa Moravcová.

Suroviny

chleba 1 ks
hranatý, bílý
hořčice hrubozrnná 4 ČL
lze vynechat
sýr provolone 120 g
lze nahradit ementálem, na tenké plátky
šunka 4 plátky
vejce 2 ks
mléko 50 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
máslo 60 g
na kostičky
rukola
k podávání

Postup

1

Z chleba ukrojte 4 plátky silné 3 cm. V každém vyřízněte z jedné strany kapsu tak, aby tři zbývající strany zůstaly neporušené. Chcete-li, vymažte vnitřky kapes hrubozrnnou hořčicí. Naplňte je sýrem a šunkou.

2

V hlubokém talíři nebo mělké široké misce prošlehejte vejce s mlékem. Osolte a opepřete. 

3

Na středním plameni rozehřejte v nepřilnavé pánvi lžíci oleje a polovinu másla a rozetřete je po celé ploše. Naplněné chleby po jednom namáčejte do vaječné směsi a nechte okapat. Postupně je opékejte z každé strany 3 minuty dozlatova, podle potřeby přidejte zbývající olej a máslo. Tousty přeřízněte šikmo na půl a podávejte s rukolou. 

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete chléb v celku, dejte sýr a šunku mezi dva plátky toustového chleba, podle chuti z vnitřní strany potřené hořčicí. Pak je třeba získat grif na obracení, ale ta lahůdka za to stojí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit