Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Francouzský toust plněný šunkou a sýrem
Francouzský toust plněný šunkou a sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Francouzský toust plněný šunkou a sýrem

3.8/5 Počet hodnocení: 23
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2829 kcal
Bílkoviny 162 g
Sacharidy 46 g
Tuky 214 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Toust ve vajíčku je moje nejmilejší snídaně v pošmourných dnech. Hned mi zvedne náladu! Rozhodně zkuste i verzi s mozzarellou a rukolou uvnitř – ta je také moje oblíbená,“ prozradila redaktorka Stáňa Moravcová.

Suroviny

hranatý, bílý
hořčice hrubozrnná 4 ČL
lze vynechat
lze nahradit ementálem, na tenké plátky
šunka 4 plátky
vejce 2 ks
mléko 50 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
na kostičky
k podávání

Postup

1

Z chleba ukrojte 4 plátky silné 3 cm. V každém vyřízněte z jedné strany kapsu tak, aby tři zbývající strany zůstaly neporušené. Chcete-li, vymažte vnitřky kapes hrubozrnnou hořčicí. Naplňte je sýrem a šunkou.

2

V hlubokém talíři nebo mělké široké misce prošlehejte vejce s mlékem. Osolte a opepřete. 

3

Na středním plameni rozehřejte v nepřilnavé pánvi lžíci oleje a polovinu másla a rozetřete je po celé ploše. Naplněné chleby po jednom namáčejte do vaječné směsi a nechte okapat. Postupně je opékejte z každé strany 3 minuty dozlatova, podle potřeby přidejte zbývající olej a máslo. Tousty přeřízněte šikmo na půl a podávejte s rukolou. 

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete chléb v celku, dejte sýr a šunku mezi dva plátky toustového chleba, podle chuti z vnitřní strany potřené hořčicí. Pak je třeba získat grif na obracení, ale ta lahůdka za to stojí.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/11

Apetit magazín