
Frappé
Ledové frappé, které se vůbec poprvé podávalo v roce 1957 v Soluni, vám v Řecku nabídnou všude: v taverně, restauraci i na pláži... A udělat si ho můžete i doma. Je totiž boží!
Ingredience
- 2 lžičky instantní kávy
- 2–3 lžičky krupicového cukru (nebo podle chuti viz Něco navíc)
- kostky ledu
- 4 lžíce mléka
Příprava jídla
1 Instantní kávu vsypte do šejkru nebo uzavíratelné sklenice, třeba na zavařování. Přidejte cukr podle chuti a 8–10 lžic studené vody. Šejkrujte asi 30 vteřin nebo víc, až vznikne hustá pěna. Podle chuti můžete v pěniči mléka napěnit mléko.
2 Zhruba do poloviny vysoké sklenice vsypte kostky ledu, vlijte kávovou pěnu, přidejte studené mléko nebo mléčnou pěnu a dolijte vodou. Servírujte s brčkem.
NĚCO NAVÍC
I když nemáte rádi příliš sladkou kávu, cukr je v tomto případě třeba. Proto dávku o moc nesnižujte, právě obsah cukru totiž pomůže vytvořit a ztužit kávovou pěnu.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Jana Rudá
19. Červenec 2015 13:32
Gisele Bohmova
4. Listopad 2015 19:58