Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Frappé
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 21
Do 10 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 124 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 27 g
Tuky 1 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ledové frappé, které se vůbec poprvé podávalo v roce 1957 v Soluni, vám v Řecku nabídnou všude: v taverně, restauraci i na pláži... A udělat si ho můžete i doma. Je totiž boží!

Související recepty

Suroviny

káva instantní 2 ČL
nebo podle chuti (viz Něco navíc)
led kostky

Postup

1

Instantní kávu vsypte do šejkru nebo uzavíratelné sklenice, třeba na zavařování.

2

Přidejte cukr podle chuti a 8–10 lžic studené vody. Šejkrujte asi 30 vteřin nebo víc, až vznikne hustá pěna. Podle chuti můžete v pěniči mléka napěnit mléko.

3

Zhruba do poloviny vysoké sklenice vsypte kostky ledu, vlijte kávovou pěnu,přidejte studené mléko nebo mléčnou pěnu a dolijte vodou. Servírujte s brčkem.

NĚCO NAVÍC
I když nemáte rádi příliš sladkou kávu, cukr je v tomto případě třeba. Proto dávku o moc nesnižujte, právě obsah cukru totiž pomůže vytvořit a ztužit kávovou pěnu. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Komentáře

19.07.2015 13:32

Výborné, v takových vedrech ideální :-)

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...