Ledové frappé, které se vůbec poprvé podávalo v roce 1957 v Soluni, vám v Řecku nabídnou všude: v taverně, restauraci i na pláži... A udělat si ho můžete i doma. Je totiž boží!
Suroviny
Postup
Instantní kávu vsypte do šejkru nebo uzavíratelné sklenice, třeba na zavařování.
Přidejte cukr podle chuti a 8–10 lžic studené vody. Šejkrujte asi 30 vteřin nebo víc, až vznikne hustá pěna. Podle chuti můžete v pěniči mléka napěnit mléko.
Zhruba do poloviny vysoké sklenice vsypte kostky ledu, vlijte kávovou pěnu,přidejte studené mléko nebo mléčnou pěnu a dolijte vodou. Servírujte s brčkem.
NĚCO NAVÍC
I když nemáte rádi příliš sladkou kávu, cukr je v tomto případě třeba. Proto dávku o moc nesnižujte, právě obsah cukru totiž pomůže vytvořit a ztužit kávovou pěnu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou(34 receptů )
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )
Komentáře
Doporucuji na chlazeni pouzit misto kostek ledu kostky zmrazene kavy. Pri rozpousteni se tak nebude redit chut frappe - jedna se o trik Marthy Stewart - http://www.marthastewart.com/251981/coffee-ice-cubes
Výborné, v takových vedrech ideální :-)