Frappé

Frappé

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 93 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 19 g
Tuky 1 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ledové frappé, které se vůbec poprvé podávalo v roce 1957 v Soluni, vám v Řecku nabídnou všude: v taverně, restauraci i na pláži... A udělat si ho můžete i doma. Je totiž boží! 

Suroviny

káva 2 ČL
instantní
krupicový cukr 2 ČL
kostky ledu
mléko 4 PL

1 Instantní kávu vsypte do šejkru nebo uzavíratelné sklenice, třeba na zavařování. Přidejte cukr podle chuti a 8–10 lžic studené vody. Šejkrujte asi 30 vteřin nebo víc, až vznikne hustá pěna. Podle chuti můžete v pěniči mléka napěnit mléko.

2 Zhruba do poloviny vysoké sklenice vsypte kostky ledu, vlijte kávovou pěnu, přidejte studené mléko nebo mléčnou pěnu a dolijte vodou. Servírujte s brčkem.

NĚCO NAVÍC

I když nemáte rádi příliš sladkou kávu, cukr je v tomto případě třeba. Proto dávku o moc nesnižujte, právě obsah cukru totiž pomůže vytvořit a ztužit kávovou pěnu. 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit