
Losos s datlovým sirupem
Večeře inspirovaná Asií snadno a rychle!
Vydání: 2018/3
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 4 filety lososa (jeden cca 120 g)
- 60 ml suchého bílého vína
- jasmínová rýže a najemno nakrájená jarní cibulka k podávání
- šťáva z 1/2 limety
- 50–60 ml datlového sirupu
- 3 stroužky česneku, podrcené
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 3 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného
NA MARINÁDU
Příprava jídla
1 Lososa přelijte marinádou smíchanou z limetové šťávy, datlového sirupu, česneku, oleje, sójové omáčky a zázvoru. Nechte 20 minut marinovat v chladu, můžete občas marinádou přelít.
2 Troubu rozehřejte na 200°C. Lososa přemístěte do pekáčku a přelijte marinádou. Přilijte 60 ml bílého vína. Pečte cca 20 minut, dokud není losos hotový. Podávejte s rýží, posypané jarní cibulkou.
Přidat komentář