Losos s datlovým sirupem

Losos s datlovým sirupem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1475 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 108 g
Tuky 62 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Večeře inspirovaná Asií snadno a rychle!

Související recepty

Suroviny

losos 4 ks
(jeden cca 120 g)
víno bílé 60 ml
rýže jasmínová
k podávání
jarní cibulka
najemno, k podávání
Na marinádu
limeta 0.5 ks
šťáva
datlový sirup 50 ml
česnek 3 stroužky
podrceného
olivový olej 1 PL
sójová omáčka 2 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
čerstvého, nastrouhaného

1 Lososa přelijte marinádou smíchanou z limetové šťávy, datlového sirupu, česneku, oleje, sójové omáčky a zázvoru. Nechte 20 minut marinovat v chladu, můžete občas marinádou přelít.

2 Troubu rozehřejte na 200°C. Lososa přemístěte do pekáčku a přelijte marinádou. Přilijte 60 ml bílého vína. Pečte cca 20 minut, dokud není losos hotový. Podávejte s rýží, posypané jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit