Večeře inspirovaná Asií snadno a rychle!
Suroviny
losos
4
ks
(jeden cca 120 g)
víno bílé
60
ml
rýže jasmínová
k podávání
jarní cibulka
najemno, k podávání
Na marinádu
limeta
0.5
ks
šťáva
datlový sirup
50
ml
česnek
3
stroužky
podrceného
olivový olej
1
PL
sójová omáčka
2
PL
zázvor (čerstvý)
3
cm
čerstvého, nastrouhaného
1 Lososa přelijte marinádou smíchanou z limetové šťávy, datlového sirupu, česneku, oleje, sójové omáčky a zázvoru. Nechte 20 minut marinovat v chladu, můžete občas marinádou přelít.
2 Troubu rozehřejte na 200°C. Lososa přemístěte do pekáčku a přelijte marinádou. Přilijte 60 ml bílého vína. Pečte cca 20 minut, dokud není losos hotový. Podávejte s rýží, posypané jarní cibulkou.