0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát s pomeranči a datlemi

Salát s pomeranči a datlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s pomeranči a datlemi

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2837 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 441 g
Tuky 92 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladký, slaný i kyselý, zkrátka neodolatelný!

Suroviny

pomeranč 3 ks
větší
fenykl 1 ks
citron 0.5 ks
vymačkaná šťáva
datle 10 ks
měkké – např. Medjool
baby špenát 50 g
nejlépe mix s kadeřávkem
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 3 PL
mandle celé 2 PL
neloupané, opražené a nasekané nahrubo
Na dresink
sýr feta 75 g
rozdrobený
podmáslí 100 ml
smetana na vaření 2 PL
olivový olej 1 PL

1 Vršek a spodek pomerančů seřízněte tak, aby plody získaly rovnou základnu. Každý pomeranč postavte na základnu a ostrým nožem okrájejte kůru (včetně bílé části) v širokých pruzích. Pomeranče pak položte na bok a nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky.

2 Z fenyklu odřízněte tuhé řapíky (zelené naťové vršky můžete schovat na ozdobení). Bulvu rozčtvrťte a fenykl nakrájejte na jemné proužky (můžete použít mandolínu). Fenykl přesuňte do mísy a zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědl.

Datle podélně rozřízněte a zbavte pecky. Pak poloviny podélně překrojte ještě na čtvrtky. Přidejte k fenyklu. Smíchejte vinný ocet a olivový olej a promíchejte s lístky špenátu a kadeřávku, fenyklem, pomeranči a datlemi. Salát rozložte na servírovací talíře a posypte nasekanými mandlemi.

4 Suroviny na dresink smíchejte a salát pokapejte. Pokud chcete, posypte ho ještě nasekanými naťovými vršky fenyklu a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit