Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s pomeranči a datlemi
Salát s pomeranči a datlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s pomeranči a datlemi

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2837 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 441 g
Tuky 92 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladký, slaný i kyselý, zkrátka neodolatelný!

Suroviny

větší
citron ½ ks
vymačkaná šťáva
datle 10 ks
měkké – např. Medjool
nejlépe mix s kadeřávkem
vinný ocet bílý 1 PL
olivový olej 3 PL
mandle celé 2 PL
neloupané, opražené a nasekané nahrubo
Na dresink
rozdrobený
olivový olej 1 PL

Postup

1

Vršek a spodek pomerančů seřízněte tak, aby plody získaly rovnou základnu. Každý pomeranč postavte na základnu a ostrým nožem okrájejte kůru (včetně bílé části) v širokých pruzích. Pomeranče pak položte na bok a nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky.

2

Z fenyklu odřízněte tuhé řapíky (zelené naťové vršky můžete schovat na ozdobení). Bulvu rozčtvrťte a fenykl nakrájejte na jemné proužky (můžete použít mandolínu). Fenykl přesuňte do mísy a zakapejte citronovou šťávou, aby nezhnědl.

3

Datle podélně rozřízněte a zbavte pecky. Pak poloviny podélně překrojte ještě na čtvrtky. Přidejte k fenyklu. Smíchejte vinný ocet a olivový olej a promíchejte s lístky špenátu a kadeřávku, fenyklem, pomeranči a datlemi. Salát rozložte na servírovací talíře a posypte nasekanými mandlemi.

4

Suroviny na dresink smíchejte a salát pokapejte. Pokud chcete, posypte ho ještě nasekanými naťovými vršky fenyklu a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín