0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Datlová zmrzlina s vlašskými ořechy

Datlová zmrzlina s vlašskými ořechy

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 1,2 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4197 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 67 g
Tuky 383 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na focení jsme ochutnali alkoholovou va- riantu a zmizela, než se stačila rozehřát.

Suroviny

600 ml
plnotučné mléko
180 g
datlová pasta nakrájené na kusy
smetana ke šlehání 500 ml
33%
žloutek 5 ks
třtinový cukr 2 PL
rum 2 PL
kvalitní, (není nutné)
vlašské ořechy 100 g
opražených a nasekaných + na posypání
zlatý sirup
na polití

1 Do rendlíku dejte na mírném ohni hřát mléko a do něj vložte datlovou pastu. Polovinu smetany odlijte do větší mísy a dejte stranou. Mléko a datlovou pastu zahřívejte a míchejte, pasta by měla povolit a rozpouštět se. Můžete mléko s pastou i rozmixovat. Když je pasta v mléce rozpuštěná, přilijte polovinu smetany a zahřívejte až těsně pod bod varu.

2 Ve vedlejší misce rozšlehejte žloutky se dvěma lžícemi cukru a přilijte k nim pár lžic horkého mléka a promíchejte. Pak vlijte k mléčné směsi a zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Jakmile má konzistenci řídkého pudinku, vlijte ji k odložené smetaně v míse.

3 Nechte úplně vychladit. Do studené směsi pak zamíchejte dvě lžíce rumu a vlijte do zmrzlinovače. Před koncem mražení vmíchejte nasekané vlašské ořechy.

4 Umíchanou zmrzlinu servírujte rovnou nebo dejte ještě ztuhnout do mrazáku. Posypte ořechy a polijte zlatým sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit