Datlová zmrzlina s vlašskými ořechy

Datlová zmrzlina s vlašskými ořechy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 1,2 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4197 kcal
Bílkoviny 111 g
Cukr 67 g
Tuky 383 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na focení jsme ochutnali alkoholovou va- riantu a zmizela, než se stačila rozehřát.

Suroviny

600 ml
plnotučné mléko
180 g
datlová pasta nakrájené na kusy
smetana ke šlehání 500 ml
33%
žloutek 5 ks
třtinový cukr 2 PL
rum 2 PL
kvalitní, (není nutné)
vlašské ořechy 100 g
opražených a nasekaných + na posypání
zlatý sirup
na polití

1 Do rendlíku dejte na mírném ohni hřát mléko a do něj vložte datlovou pastu. Polovinu smetany odlijte do větší mísy a dejte stranou. Mléko a datlovou pastu zahřívejte a míchejte, pasta by měla povolit a rozpouštět se. Můžete mléko s pastou i rozmixovat. Když je pasta v mléce rozpuštěná, přilijte polovinu smetany a zahřívejte až těsně pod bod varu.

2 Ve vedlejší misce rozšlehejte žloutky se dvěma lžícemi cukru a přilijte k nim pár lžic horkého mléka a promíchejte. Pak vlijte k mléčné směsi a zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Jakmile má konzistenci řídkého pudinku, vlijte ji k odložené smetaně v míse.

3 Nechte úplně vychladit. Do studené směsi pak zamíchejte dvě lžíce rumu a vlijte do zmrzlinovače. Před koncem mražení vmíchejte nasekané vlašské ořechy.

4 Umíchanou zmrzlinu servírujte rovnou nebo dejte ještě ztuhnout do mrazáku. Posypte ořechy a polijte zlatým sirupem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit