Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Datlová zmrzlina s vlašskými ořechy
Datlová zmrzlina s vlašskými ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Datlová zmrzlina s vlašskými ořechy

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 1,2 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4771 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 167 g
Tuky 395 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na focení jsme ochutnali alkoholovou variantu a zmizela, než se stačila rozehřát. Domáci datlová zmrzlina s vlašskými ořechy je díky ovoci přirozeně sladká a ořechy jí dodávají krásně křupavou strukturu. Nedá se jí odolat. 

Suroviny

mléko 600 ml
plnotučné
datle 180 g
datlová pasta nakrájená na kusy
třtinový cukr 2 PL
rum 2 PL
kvalitní, (není nutné)
opražených a nasekaných + na posypání
zlatý sirup
na polití

Postup

1

Do rendlíku dejte na mírném ohni hřát mléko a do něj vložte datlovou pastu.

2

Polovinu smetany odlijte do větší mísy a dejte stranou.

3

Mléko a datlovou pastu zahřívejte a míchejte, pasta by měla povolit a rozpouštět se. Můžete mléko s pastou i rozmixovat.

4

Když je pasta v mléce rozpuštěná, přilijte polovinu smetany a zahřívejte až těsně pod bod varu.

5

Ve vedlejší misce rozšlehejte žloutky se dvěma lžícemi cukru a přilijte k nim pár lžic horkého mléka a promíchejte.

6

Pak vlijte k mléčné směsi a zahřívejte, dokud směs nezačne houstnout. Jakmile má konzistenci řídkého pudinku, vlijte ji k odložené smetaně v míse.

7

Nechte úplně vychladit. Do studené směsi pak zamíchejte dvě lžíce rumu a vlijte do zmrzlinovače.

8

Před koncem mražení vmíchejte nasekané vlašské ořechy.

9

Umíchanou zmrzlinu servírujte rovnou nebo dejte ještě ztuhnout do mrazáku. Posypte ořechy a polijte zlatým sirupem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín