Palačinky a lívance naslano: 27 variant s nápaditými náplněmi, které si můžete dát jako oběd nebo večeři
Sladké palačinky a lívanečky mají v našich srdcích i kuchyních své místo jisté. Ty slané už tak často nepřipravujeme. A to je věčná škoda! Jsou totiž stejně skvělé a nekonečně variabilní jako jejich sladké protějšky. Receptů máme celou řadu!
Jak udělat slané palačinky?
Recept na slané palačinky nemusíte složitě hledat, můžete použít stejný jako na ty sladké. Pokud do těsta na sladké palačinky podle základního receptu přidáváte cukr, pak ho jednoduše vynechte.
jak na to, se můžete podívat v našem videonávodu:
Při jejich přípravě můžete bez obav popustit uzdu fantazii, uplatníte totiž do nich spoustu potravin, které vám leží v lednici. Zkuste do těsta přidat koření, bylinky nebo parmezán.
- Naplňte slané palačinky vším, co máte rádi – jako „plnidlo“ se skvěle hodí špenát či restované houby se zakysanou smetanou, kysané zelí, směs z mletého masa, kousků kuřecího masa či ochucený tvaroh. Inspirujte se našimi slanými náplněmi.
- Na závěr palačinky posypejte sýrem nebo zalijte bešamelem a zapečte.
Slané palačinky můžete pojmout podobně jako byste připravovali wrap nebo plnili tortillu či jinou placku, jako jsou lavaš, naan, dosu nebo lokše.
- Když vám palačinky zbydou, můžete jim přichystat další možnost, jak zazářit: Suché placky nakrájejte na proužky a použijte je do polévky jako celestýnské nudle!
Zdroj: Apetit