Galetka s růžičkovou kapustou a slaninou

Galetka s růžičkovou kapustou a slaninou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2388 kcal
Bílkoviny 108 g
Cukr 209 g
Tuky 122 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Galetka se ve Francii říká palačinkám z pohankové mouky. Plnit se mohou sladkou i slanou náplní.

Suroviny

mouka pohanková hladká 250 g
vejce 1 ks
sůl 1 ČL
mořská, hrubozrnná
sádlo 2 PL
rozpuštěné
sádlo
lze použít máslo, na opékání
Na náplň
slanina 150 g
nakrájená na kostičky
300 g
kapustička mrazená, povolená, nakrájená na čtvrtky
jablka 1 ks
větší, zbavené jadřínců, nakrájené na kostičky
hořčice 1 PL
dijonská
sýr 300 g
výraznější, např.gouda, nastrouhaný

1 Suroviny na těsto rozmixujte s 500ml vody v robotu a pak z něj postupně připravte tenké palačinky. Těsto vždy roztáhněte po celé ploše rozpálené pánve do co nejtenčí placky a opečte ji z obou stran.

2 Slaninu na náplň opečte dokřupava, když už je skoro hotová, přidejte kapustičky a ještě 2 minuty opékejte, aby zezlátly. Odstavte, nechte zchladnout a vmíchejte jablko. Vejce prošlehejte s hořčicí a do směsi vmíchejte sýr.

3 Galetky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, střed vždy potřete vejcem se sýrem, navrch dejte 1 až 2 lžíce kapustové směsi, přehněte kraje a dejte krátce zapéct do trouby vyhřáté na 200°C; stačí 5 minut. Připravit je můžete po jedné na pánvičce na mírném plameni, v tom případě ale ohřejte směs slaniny a kapustiček vedle a potom ji na galetku navršte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit