0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Galetka s růžičkovou kapustou a slaninou

Galetka s růžičkovou kapustou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Galetka s růžičkovou kapustou a slaninou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Na cca 10 galetek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2828 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 227 g
Tuky 144 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Galetka se ve Francii říká palačinkám z pohankové mouky. Plnit se mohou sladkou i slanou náplní.

Suroviny

mouka pohanková hladká 250 g
vejce 1 ks
sůl ¼ ČL
mořská, hrubozrnná
sádlo 2 PL
rozpuštěné + na opékání
Na náplň
slanina 150 g
na kostičky
na čtvrtky
na kostičky
hořčice 1 PL
dijonská
vejce 2 ks
sýr 300 g
výraznější, např.gouda, nastrouhaný

1 Suroviny na těsto rozmixujte s 500ml vody v robotu a pak z něj postupně připravte tenké palačinky. Těsto vždy roztáhněte po celé ploše rozpálené pánve do co nejtenčí placky a opečte ji z obou stran.

2 Slaninu na náplň opečte dokřupava, když už je skoro hotová, přidejte kapustičky a ještě 2 minuty opékejte, aby zezlátly. Odstavte, nechte zchladnout a vmíchejte jablko. Vejce prošlehejte s hořčicí a do směsi vmíchejte sýr.

3 Galetky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, střed vždy potřete vejcem se sýrem, navrch dejte 1 až 2 lžíce kapustové směsi, přehněte kraje a dejte krátce zapéct do trouby vyhřáté na 200°C; stačí 5 minut. Připravit je můžete po jedné na pánvičce na mírném plameni, v tom případě ale ohřejte směs slaniny a kapustiček vedle a potom ji na galetku navršte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč