Galetka se ve Francii říká palačinkám z pohankové mouky. Plnit se mohou sladkou i slanou náplní.
1 Suroviny na těsto rozmixujte s 500ml vody v robotu a pak z něj postupně připravte tenké palačinky. Těsto vždy roztáhněte po celé ploše rozpálené pánve do co nejtenčí placky a opečte ji z obou stran.
2 Slaninu na náplň opečte dokřupava, když už je skoro hotová, přidejte kapustičky a ještě 2 minuty opékejte, aby zezlátly. Odstavte, nechte zchladnout a vmíchejte jablko. Vejce prošlehejte s hořčicí a do směsi vmíchejte sýr.
3 Galetky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, střed vždy potřete vejcem se sýrem, navrch dejte 1 až 2 lžíce kapustové směsi, přehněte kraje a dejte krátce zapéct do trouby vyhřáté na 200°C; stačí 5 minut. Připravit je můžete po jedné na pánvičce na mírném plameni, v tom případě ale ohřejte směs slaniny a kapustiček vedle a potom ji na galetku navršte.