Gaštanovo-čokoládový nepečený cheesecake

Gaštanovo-čokoládový nepečený cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušienkový základ:

250 g sušienok Bebe dobré ráno 

125 g masla

 

Gaštanovo-čokoládový krém:

250 g smotanového syra Philadelphia (2 balenia po 125g)

100 g jemného pieskového cukru

250 g mrazeného gaštanového pyré (rozmrazené)

200 g horkej čokolády (obsah kakaa najmenej 52%)

200 ml smotany na šľahanie (33%)

 

Na ozdobu:

100 g horkej čokolády (obsah kakaa najmenej 52%)

100 ml smotany na šľahanie (33%)

100 g mrazeného gaštanového pyré (rozmrazené)

 

 

 

 

 

 

 

Sušienky rozdrvíme, alebo rozmixujeme, primiešame roztopené maslo a dáme do tortovej formy s priemerom 21 cm, vyloženej papierom na pečenie. Dobre utlačíme na dno a dáme chladiť.

Smotanu privedieme k varu a nalejeme na čokoládu nalámanú na kúsky. Metličkou občas premiešame kým sa všetko nespojí a tiež dáme chladiť.

Smotanový syr Philadelphia a cukor vyšľaháme do peny. Po častiach prišľaháme gaštanové pyré. Osobitne vyšľaháme vychladenú čokoládu so smotanou a premiešame s gaštanovým krémom.

Krém natrieme na sušienkový základ vo forme, uhladíme a znovu dáme chladiť na 3 - 4 hodiny.

Medzitým si pripravíme ozdoby. Čokoládu nalámanú na kúsky roztopíme vo vodnom kúpeli, nalejeme na papier na pečenie, rovnomerne rozotrieme a necháme ztuhnúť. Potom vykrajujeme rôzne tvary, napríklad kolieska, srdiečka, kvietky.

Smotanu vyšľaháme, a gaštanové pyré pretlačíme cez lis na varené zemiaky.

Vychladený cheesecake opatrne vyberieme z formy, podľa vlastnej fantázie ozdobíme čokoládou, šľahačkou, a gaštanovými špagetkami. Prajem dobrú chuť!       

Autor: superbabuska1

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit