0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gaštanovo-čokoládový nepečený cheesecake

Gaštanovo-čokoládový nepečený cheesecake

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušienkový základ:

250 g sušienok Bebe dobré ráno 

125 g masla

 

Gaštanovo-čokoládový krém:

250 g smotanového syra Philadelphia (2 balenia po 125g)

100 g jemného pieskového cukru

250 g mrazeného gaštanového pyré (rozmrazené)

200 g horkej čokolády (obsah kakaa najmenej 52%)

200 ml smotany na šľahanie (33%)

 

Na ozdobu:

100 g horkej čokolády (obsah kakaa najmenej 52%)

100 ml smotany na šľahanie (33%)

100 g mrazeného gaštanového pyré (rozmrazené)

 

 

 

 

 

 

 

Sušienky rozdrvíme, alebo rozmixujeme, primiešame roztopené maslo a dáme do tortovej formy s priemerom 21 cm, vyloženej papierom na pečenie. Dobre utlačíme na dno a dáme chladiť.

Smotanu privedieme k varu a nalejeme na čokoládu nalámanú na kúsky. Metličkou občas premiešame kým sa všetko nespojí a tiež dáme chladiť.

Smotanový syr Philadelphia a cukor vyšľaháme do peny. Po častiach prišľaháme gaštanové pyré. Osobitne vyšľaháme vychladenú čokoládu so smotanou a premiešame s gaštanovým krémom.

Krém natrieme na sušienkový základ vo forme, uhladíme a znovu dáme chladiť na 3 - 4 hodiny.

Medzitým si pripravíme ozdoby. Čokoládu nalámanú na kúsky roztopíme vo vodnom kúpeli, nalejeme na papier na pečenie, rovnomerne rozotrieme a necháme ztuhnúť. Potom vykrajujeme rôzne tvary, napríklad kolieska, srdiečka, kvietky.

Smotanu vyšľaháme, a gaštanové pyré pretlačíme cez lis na varené zemiaky.

Vychladený cheesecake opatrne vyberieme z formy, podľa vlastnej fantázie ozdobíme čokoládou, šľahačkou, a gaštanovými špagetkami. Prajem dobrú chuť!       

Autor: superbabuska1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit