Gaštanovo-čokoládový nepečený cheesecake

Gaštanovo-čokoládový nepečený cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušienkový základ:

250 g sušienok Bebe dobré ráno 

125 g masla

 

Gaštanovo-čokoládový krém:

250 g smotanového syra Philadelphia (2 balenia po 125g)

100 g jemného pieskového cukru

250 g mrazeného gaštanového pyré (rozmrazené)

200 g horkej čokolády (obsah kakaa najmenej 52%)

200 ml smotany na šľahanie (33%)

 

Na ozdobu:

100 g horkej čokolády (obsah kakaa najmenej 52%)

100 ml smotany na šľahanie (33%)

100 g mrazeného gaštanového pyré (rozmrazené)

 

 

 

 

 

 

 

Sušienky rozdrvíme, alebo rozmixujeme, primiešame roztopené maslo a dáme do tortovej formy s priemerom 21 cm, vyloženej papierom na pečenie. Dobre utlačíme na dno a dáme chladiť.

Smotanu privedieme k varu a nalejeme na čokoládu nalámanú na kúsky. Metličkou občas premiešame kým sa všetko nespojí a tiež dáme chladiť.

Smotanový syr Philadelphia a cukor vyšľaháme do peny. Po častiach prišľaháme gaštanové pyré. Osobitne vyšľaháme vychladenú čokoládu so smotanou a premiešame s gaštanovým krémom.

Krém natrieme na sušienkový základ vo forme, uhladíme a znovu dáme chladiť na 3 - 4 hodiny.

Medzitým si pripravíme ozdoby. Čokoládu nalámanú na kúsky roztopíme vo vodnom kúpeli, nalejeme na papier na pečenie, rovnomerne rozotrieme a necháme ztuhnúť. Potom vykrajujeme rôzne tvary, napríklad kolieska, srdiečka, kvietky.

Smotanu vyšľaháme, a gaštanové pyré pretlačíme cez lis na varené zemiaky.

Vychladený cheesecake opatrne vyberieme z formy, podľa vlastnej fantázie ozdobíme čokoládou, šľahačkou, a gaštanovými špagetkami. Prajem dobrú chuť!       

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit