0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gaštanovo-čokoládový nepečený cheesecake

Gaštanovo-čokoládový nepečený cheesecake

Hodnocení receptu
4.2 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6225 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 541 g
Tuky 388 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 250 g
máslo 125 g
Kaštanovo-čokoládový krém
krupicový cukr 100 g
kaštanové pyré 250 g
alespoň 52%
Na ozdobu
kaštanové pyré 100 g

Postup

1

Sušienky rozdrvíme, alebo rozmixujeme, primiešame roztopené maslo a dáme do tortovej formy s priemerom 21 cm, vyloženej papierom na pečenie. Dobre utlačíme na dno a dáme chladiť.

2

Smotanu privedieme k varu a nalejeme na čokoládu nalámanú na kúsky. Metličkou občas premiešame kým sa všetko nespojí a tiež dáme chladiť.

3

Smotanový syr Philadelphia a cukor vyšľaháme do peny. Po častiach prišľaháme gaštanové pyré. Osobitne vyšľaháme vychladenú čokoládu so smotanou a premiešame s gaštanovým krémom.

4

Krém natrieme na sušienkový základ vo forme, uhladíme a znovu dáme chladiť na 3 - 4 hodiny.

5

Medzitým si pripravíme ozdoby. Čokoládu nalámanú na kúsky roztopíme vo vodnom kúpeli, nalejeme na papier na pečenie, rovnomerne rozotrieme a necháme ztuhnúť. Potom vykrajujeme rôzne tvary, napríklad kolieska, srdiečka, kvietky.

6

Smotanu vyšľaháme, a gaštanové pyré pretlačíme cez lis na varené zemiaky.

7

Vychladený cheesecake opatrne vyberieme z formy, podľa vlastnej fantázie ozdobíme čokoládou, šľahačkou, a gaštanovými špagetkami. Prajem dobrú chuť!       

Autor: superbabuska1

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč