Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi s pestem z medvědího česneku
Gnocchi s pestem z medvědího česneku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gnocchi s pestem z medvědího česneku

4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2865 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 213 g
Tuky 167 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gnocchi alias noky jsou vždy sázka na jistotu. Během 15 minut můžete servírovat sytou večeři. A právě teď, v sezoně medvědího česneku neexistuje lahodnější varianta než gnocchi s pestem z medvědího česneku. Budete se olizovat!

Suroviny

kešú ½ hrnku
parmazán ½ hrnku
strouhaný + na ozdobení
olivový olej hrnku
sůl
pepř
čerstvě mletý
gnocchi bramborové 500 g
hotové
slanina 100 g
smetana 100 ml
nebo dle chuti

Postup

1

Medvědí česnek, kešu a parmazán několika pulzy rozmixujte nahrubo. Pusťte mixér a pomalu přilévejte olivový olej, vznikne vám krásná pasta. Osolte a opepřete.

2

Gnocchi uvařte dle návodu na obalu, mezitím v pánvi vypražte slaninu dokřupava. Vyjměte, tuk slijte a dejte do pánve pesto, přidejte smetanu a chvíli prohřívejte. Přidejte uvařené gnocchi a promíchejte.

3

Gnocchi podávejte s vypraženou slaninou a parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Mimo sezonu medvědího česneku použijte klidně kupované pesto dle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...