0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gnocchi s pestem z medvědího česneku

Gnocchi s pestem z medvědího česneku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gnocchi s pestem z medvědího česneku

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2865 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 213 g
Tuky 167 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gnocchi alias noky jsou vždy sázka na jistotu. Během 15 minut můžete servírovat sytou večeři. A právě teď, v sezoně medvědího česneku neexistuje lahodnější varianta než gnocchi s pestem z medvědího česneku. Budete se olizovat!

Suroviny

medvědí česnek (čerstvý) 150 g
kešú 0.5 hrnku
parmazán 0.5 hrnku
strouhaný + na ozdobení
olivový olej 0.3 hrnku
sůl
pepř
čerstvě mletý
gnocchi bramborové 500 g
hotové
slanina 100 g
smetana 100 ml
nebo dle chuti

Postup

1

Medvědí česnek, kešu a parmazán několika pulzy rozmixujte nahrubo. Pusťte mixér a pomalu přilévejte olivový olej, vznikne vám krásná pasta. Osolte a opepřete.

2

Gnocchi uvařte dle návodu na obalu, mezitím v pánvi vypražte slaninu dokřupava. Vyjměte, tuk slijte a dejte do pánve pesto, přidejte smetanu a chvíli prohřívejte. Přidejte uvařené gnocchi a promíchejte.

3

Gnocchi podávejte s vypraženou slaninou a parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Mimo sezonu medvědího česneku použijte klidně kupované pesto dle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit