0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gnocchi s pestem z medvědího česneku

Gnocchi s pestem z medvědího česneku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gnocchi s pestem z medvědího česneku

4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2865 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 213 g
Tuky 167 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gnocchi alias noky jsou vždy sázka na jistotu. Během 15 minut můžete servírovat sytou večeři. A právě teď, v sezoně medvědího česneku neexistuje lahodnější varianta než gnocchi s pestem z medvědího česneku. Budete se olizovat!

Suroviny

kešú ½ hrnku
parmazán ½ hrnku
strouhaný + na ozdobení
olivový olej hrnku
sůl
pepř
čerstvě mletý
gnocchi bramborové 500 g
hotové
slanina 100 g
smetana 100 ml
nebo dle chuti

Postup

1

Medvědí česnek, kešu a parmazán několika pulzy rozmixujte nahrubo. Pusťte mixér a pomalu přilévejte olivový olej, vznikne vám krásná pasta. Osolte a opepřete.

2

Gnocchi uvařte dle návodu na obalu, mezitím v pánvi vypražte slaninu dokřupava. Vyjměte, tuk slijte a dejte do pánve pesto, přidejte smetanu a chvíli prohřívejte. Přidejte uvařené gnocchi a promíchejte.

3

Gnocchi podávejte s vypraženou slaninou a parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Mimo sezonu medvědího česneku použijte klidně kupované pesto dle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč