0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gnocchi s ricottou a estragonem

Gnocchi s ricottou a estragonem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Gnocchi s ricottou a estragonem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3132 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 326 g
Tuky 160 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbená klasika trochu jinak: tentokrát vylepšená ricottou a aromatickým estragonem, korunovaná lahodným oříškovým máslem. 

Suroviny

brambory 1 kg
varný typ C, vydrhnuté
vejce 1 ks
ricotta 150 g
estragon 1 svazek
lístky otrhané a polovina nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 200 g
typ 00 + na podsypání
máslo 150 g
na kousky

Postup

1

Rozehřejte troubu na 160 °C (horkovzdušnou na 140 °C). Brambory propíchejte po celém obvodu jehlicí. Položte je na rošt trouby a pečte 1–1,5 hodiny, nebo dokud nejsou zcela měkké: dobře upečenou bramborou hladce projde jehlice skrz. Nechte je zchladnout, aby šly vzít do ruky. Prošlehejte vejce, ricottu a nasekané lístky estragonu, sůl a pepř. 

Gnocchi – krok 1
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
2

Zchladlé brambory rozkrojte a vnitřek vydlabejte do mísy 

Gnocchi – krok 2
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
3

Bramborovou hmotu prožeňte lisem na brambory nebo protřete pomocí vařečky přes husté síto do mísy. 

Gnocchi – krok 3
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
4

Ricottovou směs smíchejte s propasírovanými bramborami, osolte, opepřete. 

Gnocchi – krok 4
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
5

Prosejte ke směsi mouku a uhněťte těsto. Rozdělte jej na osm dílů. 

Gnocchi – krok 5
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
6

Pracovní plochu poprašte moukou. Z každého dílu těsta uválejte tenkého hada a nakrájejte na 2,5cm kousky. 

Gnocchi – krok 6
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
7

Každý kousek zaoblete a vidličkou do něj obtiskněte vroubky. Odkládejte na plech poprášený moukou. Takto zpracujte celé těsto. 

Gnocchi – krok 7
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
8

Vařte gnocchi po dávkách ve velkém množství osolené vody, dokud nevyplavou na hladinu (trvá to asi 1 minutu). Vylovte, nechte okapat a chviličku oschnout. Vsypte do nahřátých hlubokých talířů či misek.

Gnocchi – krok 8
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
9

Zahřívejte v širším rendlíku máslo, občas promíchejte. Jakmile začne zlátnout a vonět po oříšcích, soustavně promíchávejte. Vsypte celé lístky estragonu a pokračujte 1 minutu v míchání. Sundejte z plotny a ihned vlijte do žáruvzdorné mísy, aby se zastavil var. Podle chuti osolte, opepřete a nalijte na každou porci gnocchů. 

Gnocchi – krok 9
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit