0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gnocchi s ricottou a estragonem

Gnocchi s ricottou a estragonem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Gnocchi s ricottou a estragonem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3132 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 326 g
Tuky 160 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbená klasika trochu jinak: tentokrát vylepšená ricottou a aromatickým estragonem, korunovaná lahodným oříškovým máslem. 

Suroviny

brambory 1 kg
varný typ C, vydrhnuté
vejce 1 ks
ricotta 150 g
estragon 1 svazek
lístky otrhané a polovina nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 200 g
typ 00 + na podsypání
máslo 150 g
na kousky

Postup

1

Rozehřejte troubu na 160 °C (horkovzdušnou na 140 °C). Brambory propíchejte po celém obvodu jehlicí. Položte je na rošt trouby a pečte 1–1,5 hodiny, nebo dokud nejsou zcela měkké: dobře upečenou bramborou hladce projde jehlice skrz. Nechte je zchladnout, aby šly vzít do ruky. Prošlehejte vejce, ricottu a nasekané lístky estragonu, sůl a pepř. 

Gnocchi – krok 1
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
2

Zchladlé brambory rozkrojte a vnitřek vydlabejte do mísy 

Gnocchi – krok 2
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
3

Bramborovou hmotu prožeňte lisem na brambory nebo protřete pomocí vařečky přes husté síto do mísy. 

Gnocchi – krok 3
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
4

Ricottovou směs smíchejte s propasírovanými bramborami, osolte, opepřete. 

Gnocchi – krok 4
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
5

Prosejte ke směsi mouku a uhněťte těsto. Rozdělte jej na osm dílů. 

Gnocchi – krok 5
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
6

Pracovní plochu poprašte moukou. Z každého dílu těsta uválejte tenkého hada a nakrájejte na 2,5cm kousky. 

Gnocchi – krok 6
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
7

Každý kousek zaoblete a vidličkou do něj obtiskněte vroubky. Odkládejte na plech poprášený moukou. Takto zpracujte celé těsto. 

Gnocchi – krok 7
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
8

Vařte gnocchi po dávkách ve velkém množství osolené vody, dokud nevyplavou na hladinu (trvá to asi 1 minutu). Vylovte, nechte okapat a chviličku oschnout. Vsypte do nahřátých hlubokých talířů či misek.

Gnocchi – krok 8
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
9

Zahřívejte v širším rendlíku máslo, občas promíchejte. Jakmile začne zlátnout a vonět po oříšcích, soustavně promíchávejte. Vsypte celé lístky estragonu a pokračujte 1 minutu v míchání. Sundejte z plotny a ihned vlijte do žáruvzdorné mísy, aby se zastavil var. Podle chuti osolte, opepřete a nalijte na každou porci gnocchů. 

Gnocchi – krok 9
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč