Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi s ricottou a estragonem
Gnocchi s ricottou a estragonem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Gnocchi s ricottou a estragonem

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3132 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 326 g
Tuky 160 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbená klasika trochu jinak: tentokrát vylepšená ricottou a aromatickým estragonem, korunovaná lahodným oříškovým máslem. 

Suroviny

varný typ C, vydrhnuté
vejce 1 ks
ricotta 150 g
estragon 1 svazek
lístky otrhané a polovina nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
typ 00 + na podsypání
máslo 150 g
na kousky

Postup

1

Rozehřejte troubu na 160 °C (horkovzdušnou na 140 °C). Brambory propíchejte po celém obvodu jehlicí. Položte je na rošt trouby a pečte 1–1,5 hodiny, nebo dokud nejsou zcela měkké: dobře upečenou bramborou hladce projde jehlice skrz. Nechte je zchladnout, aby šly vzít do ruky. Prošlehejte vejce, ricottu a nasekané lístky estragonu, sůl a pepř. 

Gnocchi – krok 1
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
2

Zchladlé brambory rozkrojte a vnitřek vydlabejte do mísy 

Gnocchi – krok 2
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
3

Bramborovou hmotu prožeňte lisem na brambory nebo protřete pomocí vařečky přes husté síto do mísy. 

Gnocchi – krok 3
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
4

Ricottovou směs smíchejte s propasírovanými bramborami, osolte, opepřete. 

Gnocchi – krok 4
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
5

Prosejte ke směsi mouku a uhněťte těsto. Rozdělte jej na osm dílů. 

Gnocchi – krok 5
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
6

Pracovní plochu poprašte moukou. Z každého dílu těsta uválejte tenkého hada a nakrájejte na 2,5cm kousky. 

Gnocchi – krok 6
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
7

Každý kousek zaoblete a vidličkou do něj obtiskněte vroubky. Odkládejte na plech poprášený moukou. Takto zpracujte celé těsto. 

Gnocchi – krok 7
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
8

Vařte gnocchi po dávkách ve velkém množství osolené vody, dokud nevyplavou na hladinu (trvá to asi 1 minutu). Vylovte, nechte okapat a chviličku oschnout. Vsypte do nahřátých hlubokých talířů či misek.

Gnocchi – krok 8
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
9

Zahřívejte v širším rendlíku máslo, občas promíchejte. Jakmile začne zlátnout a vonět po oříšcích, soustavně promíchávejte. Vsypte celé lístky estragonu a pokračujte 1 minutu v míchání. Sundejte z plotny a ihned vlijte do žáruvzdorné mísy, aby se zastavil var. Podle chuti osolte, opepřete a nalijte na každou porci gnocchů. 

Gnocchi – krok 9
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/8

Apetit magazín