Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaná žebírka

Grilovaná žebírka

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 356 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 21 g
Tuky 28 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pikantní pochoutka pro opravdové muže i ženy

Suroviny

česnek 1 stroužek
drcený
1 ČL
pálivá paprika
worcesterská omáčka 2 PL
hnědý cukr 1 PL
olivový olej 2 PL
600 g
vepřová žebírka
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160ºC. Do mísy dejte česnek, papriku, worcesterskou omáčku, cukr, olej, sůl a pepř a dobře promíchejte.

Žebírka dejte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Potřete je polovinou marinády a pečte je 45 minut, až zkaramelizují a jsou propečená. Každých deset minut maso potírejte zbytkem marinovací směsi.

Apetit magazín