Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lepkavá pečená žebírka
Lepkavá pečená žebírka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Lepkavá pečená žebírka

4.7/5 Počet hodnocení: 23
Do 10 minut Snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4056 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 90 g
Tuky 341 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadný recept na žebírka, kde jednu z hlavních rolí hraje rajčatové pyré. Maso díky němu během pečení nemusíte podlévat a na konci se zkoncentruje na lahodnou hustou pikantní omáčku ulpívající na žebírkách.

Suroviny

rajčatová passata - pyré 500 g
česnek 2 stroužky
drcený
sójová omáčka 2 PL
worchestrová omáčka 1 PL
vepřová, krátká, z pečeně
med 3 PL
k podávání
Na dip
wasabi 2 ČL
pasta
sůl mořská

Postup

1

Zakysanou smetanu rozmíchejte s wasabi – množství upravte podle chuti. Osolte a dejte chladit.

2

Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte passatu, česnek, sójovou omáčku, med a worcesterskou omáčku. Přidejte vepřová žebírka rozkrájená na dílky podél kostí a dobře promíchejte.

3

Vše přendejte do pekáčku tak, aby byla žebírka v jedné vrstvě. Zakryjte alobalem a pečte zhruba 45–60 minut, občas obraťte, až budou žebírka lepkavá a omáčka se téměř vypeče. Na posledních 10 minut sejměte alobal, aby maso zezlátlo.

4

Podávejte s wasabi dipem a s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Žebírka si můžete upéct pod alobalem den předem a po vychladnutí je uchovat v chladničce. Před podáváním je pak nechte odkrytá v troubě zezlátnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč