Snadný recept na žebírka, kde jednu z hlavních rolí hraje rajčatové pyré. Maso díky němu během pečení nemusíte podlévat a na konci se zkoncentruje na lahodnou hustou pikantní omáčku ulpívající na žebírkách.
Suroviny
Postup
Zakysanou smetanu rozmíchejte s wasabi – množství upravte podle chuti. Osolte a dejte chladit.
Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte passatu, česnek, sójovou omáčku, med a worcesterskou omáčku. Přidejte vepřová žebírka rozkrájená na dílky podél kostí a dobře promíchejte.
Vše přendejte do pekáčku tak, aby byla žebírka v jedné vrstvě. Zakryjte alobalem a pečte zhruba 45–60 minut, občas obraťte, až budou žebírka lepkavá a omáčka se téměř vypeče. Na posledních 10 minut sejměte alobal, aby maso zezlátlo.
Podávejte s wasabi dipem a s chlebem.
NĚCO NAVÍC
Žebírka si můžete upéct pod alobalem den předem a po vychladnutí je uchovat v chladničce. Před podáváním je pak nechte odkrytá v troubě zezlátnout.