Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lepkavá pečená žebírka
Lepkavá pečená žebírka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Lepkavá pečená žebírka

4.7/5 Počet hodnocení: 23
Do 10 minut Snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4056 kcal
Bílkoviny 163 g
Sacharidy 90 g
Tuky 341 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadný recept na žebírka, kde jednu z hlavních rolí hraje rajčatové pyré. Maso díky němu během pečení nemusíte podlévat a na konci se zkoncentruje na lahodnou hustou pikantní omáčku ulpívající na žebírkách.

Suroviny

rajčatová passata - pyré 500 g
česnek 2 stroužky
drcený
sójová omáčka 2 PL
worcesterská omáčka 1 PL
vepřová, krátká, z pečeně
med 3 PL
k podávání
Na dip
wasabi 2 ČL
pasta
sůl mořská

Postup

1

Zakysanou smetanu rozmíchejte s wasabi – množství upravte podle chuti. Osolte a dejte chladit.

2

Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte passatu, česnek, sójovou omáčku, med a worcesterskou omáčku. Přidejte vepřová žebírka rozkrájená na dílky podél kostí a dobře promíchejte.

3

Vše přendejte do pekáčku tak, aby byla žebírka v jedné vrstvě. Zakryjte alobalem a pečte zhruba 45–60 minut, občas obraťte, až budou žebírka lepkavá a omáčka se téměř vypeče. Na posledních 10 minut sejměte alobal, aby maso zezlátlo.

4

Podávejte s wasabi dipem a s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Žebírka si můžete upéct pod alobalem den předem a po vychladnutí je uchovat v chladničce. Před podáváním je pak nechte odkrytá v troubě zezlátnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...