Grilované batáty

Grilované batáty

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1840 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 172 g
Tuky 110 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Megachipsy! Můžete je podávat jako přílohu i teplý salát nebo jenom tak či k pivu a vínu. Dají se tak grilovat i obyčejné, mírně předvařené, brambory. Jen nebudou mít tak jásavou barvu.

Suroviny

batáty 1 kg
nakrájené na podélné plátky
olivový olej 4 PL
sůl mořská
hrubá
Na dresink
koriandr 1 hrst
čerstvý, nasekané lístky
limetová kůra 1 ČL
jemně nastrouhaná, lze použít i citronovou
limetová šťáva 2 PL
podle chuti, lze použít i citronovou
olivový olej 4 PL

1 Nakrájené batáty (máte-li pochybnosti, zda se opravdu ugrilují, můžete plátky 5 minut povařit v osolené vodě) promíchejte v misce s olejem a se solí. Všechny přísady na dresink smíchejte.

2 Na rozpáleném grilu opékejte plátky batátu doměkka – bude to trvat asi 4–6 minut z každé strany. Podávejte je s připraveným dresinkem a hrubou solí, na případné dochucení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit