Megachipsy! Můžete je podávat jako přílohu i teplý salát nebo jenom tak či k pivu a vínu. Dají se tak grilovat i obyčejné, mírně předvařené, brambory. Jen nebudou mít tak jásavou barvu.
Suroviny
batáty
1
kg
nakrájené na podélné plátky
olivový olej
4
PL
sůl mořská
hrubá
Na dresink
koriandr čerstvý
1
hrst
čerstvý, nasekané lístky
limetová kůra
1
ČL
jemně nastrouhaná, lze použít i citronovou
limetová šťáva
2
PL
podle chuti, lze použít i citronovou
olivový olej
4
PL
Postup
1
Nakrájené batáty (máte-li pochybnosti, zda se opravdu ugrilují, můžete plátky 5 minut povařit v osolené vodě) promíchejte v misce s olejem a se solí. Všechny přísady na dresink smíchejte.
2
Na rozpáleném grilu opékejte plátky batátu doměkka – bude to trvat asi 4–6 minut z každé strany. Podávejte je s připraveným dresinkem a hrubou solí, na případné dochucení.