0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované batáty

Grilované batáty

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1840 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 172 g
Tuky 110 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Megachipsy! Můžete je podávat jako přílohu i teplý salát nebo jenom tak či k pivu a vínu. Dají se tak grilovat i obyčejné, mírně předvařené, brambory. Jen nebudou mít tak jásavou barvu.

Suroviny

batáty 1 kg
nakrájené na podélné plátky
olivový olej 4 PL
sůl mořská
hrubá
Na dresink
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, nasekané lístky
limetová kůra 1 ČL
jemně nastrouhaná, lze použít i citronovou
limetová šťáva 2 PL
podle chuti, lze použít i citronovou
olivový olej 4 PL

1 Nakrájené batáty (máte-li pochybnosti, zda se opravdu ugrilují, můžete plátky 5 minut povařit v osolené vodě) promíchejte v misce s olejem a se solí. Všechny přísady na dresink smíchejte.

2 Na rozpáleném grilu opékejte plátky batátu doměkka – bude to trvat asi 4–6 minut z každé strany. Podávejte je s připraveným dresinkem a hrubou solí, na případné dochucení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč