Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilované batáty

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1840 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 172 g
Tuky 110 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Megachipsy! Můžete je podávat jako přílohu i teplý salát nebo jenom tak či k pivu a vínu. Dají se tak grilovat i obyčejné, mírně předvařené, brambory. Jen nebudou mít tak jásavou barvu.

Související recepty

Suroviny

nakrájené na podélné plátky
olivový olej 4 PL
sůl mořská
hrubá
Na dresink
koriandr čerstvý 1 hrst
čerstvý, nasekané lístky
jemně nastrouhaná, lze použít i citronovou
limetová šťáva 2 PL
podle chuti, lze použít i citronovou
olivový olej 4 PL

Postup

1

Nakrájené batáty (máte-li pochybnosti, zda se opravdu ugrilují, můžete plátky 5 minut povařit v osolené vodě) promíchejte v misce s olejem a se solí. Všechny přísady na dresink smíchejte.

2

Na rozpáleném grilu opékejte plátky batátu doměkka – bude to trvat asi 4–6 minut z každé strany. Podávejte je s připraveným dresinkem a hrubou solí, na případné dochucení.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...