Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krkovička v pivu

Krkovička v pivu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krkovička v pivu

4/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2142 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 192 g
Tuky 68 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pivo ke grilování neodmyslitelně patří, ať už ho lijete do půllitru, nebo do marinády!

Suroviny

krkovice 4 plátky
bez kosti, silné cca 2 cm
petrželka 1,5 PL
nasekaná, k podávání
Na nálev
sůl 1 PL
třtinový cukr 1 PL
tmavý
česnek 4 stroužky
podrcený
Na potírání
med ¼ hrnku
hořčice dijonská 2 PL
hořčice hrubozrnná 2 PL
jablečný ocet 2 PL
Na brambory
vařené do poloměkka
sůl vločková
podle chuti
olivový olej
na potření + na salátek
Na salátek
na tenká kolečka
na tenká kolečka
rajčata cherry 250 g
rozpůlená

Postup

1

Všechny ingredience na nálev promíchejte, vlijte do mísy (nebo uzavíratelného sáčku), přidejte krkovici a nechte alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc marinovat.

2

Na potírání prošlehejte všechny ingredience. Maso vyjměte z nálevu, lehce osušte, potřete směsí a grilujte na středně rozpáleném grilu zhruba 5–8 minut z každé strany.

3

Brambory zmáčkněte/zploštěte, potřete olejem, posypte solí a ogrilujte, jen aby se prohřály a dopekly doměkka.

4

Přísady na salátek promíchejte, osolte a zakapejte olivovým olejem. Podávejte s bramborami a grilovaným masem.

NĚCO NAVÍC
Použijte na potírání jen polovinu připravené směsi a zbylou podávejte jako omáčku k masu. V tom případě ji můžete ještě trochu svařit, aby zhoustla.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč