Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krkovička v pivu
Krkovička v pivu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krkovička v pivu

4/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2142 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 192 g
Tuky 68 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pivo ke grilování neodmyslitelně patří, ať už ho lijete do půllitru, nebo do marinády!

Související recepty

Suroviny

krkovice 4 plátky
bez kosti, silné cca 2 cm
petrželka 1,5 PL
nasekaná, k podávání
Na nálev
sůl 1 PL
třtinový cukr 1 PL
tmavý
česnek 4 stroužky
podrcený
Na potírání
med ¼ hrnku
hořčice dijonská 2 PL
hořčice hrubozrnná 2 PL
jablečný ocet 2 PL
Na brambory
vařené do poloměkka
sůl vločková
podle chuti
olivový olej
na potření + na salátek
Na salátek
na tenká kolečka
na tenká kolečka
rajčata cherry 250 g
rozpůlená

Postup

1

Všechny ingredience na nálev promíchejte, vlijte do mísy (nebo uzavíratelného sáčku), přidejte krkovici a nechte alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc marinovat.

2

Na potírání prošlehejte všechny ingredience. Maso vyjměte z nálevu, lehce osušte, potřete směsí a grilujte na středně rozpáleném grilu zhruba 5–8 minut z každé strany.

3

Brambory zmáčkněte/zploštěte, potřete olejem, posypte solí a ogrilujte, jen aby se prohřály a dopekly doměkka.

4

Přísady na salátek promíchejte, osolte a zakapejte olivovým olejem. Podávejte s bramborami a grilovaným masem.

NĚCO NAVÍC
Použijte na potírání jen polovinu připravené směsi a zbylou podávejte jako omáčku k masu. V tom případě ji můžete ještě trochu svařit, aby zhoustla.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?
  • Kvízy

KVÍZ: Znáte legendy a příběhy populárních jídel?

Pochutnáváte si celý advent na vaječném koňaku, od dětí loudíte kousek trdelníku, nemůžete se dočkat silvestrovských chlebíčků a vaším guilty pleasure je krevetový koktejl? Jak vám rozumíme! A pokud si navíc nemůžete pomoct a v každé...
AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...