Pivo ke grilování neodmyslitelně patří, ať už ho lijete do půllitru, nebo do marinády!
Suroviny
Postup
Všechny ingredience na nálev promíchejte, vlijte do mísy (nebo uzavíratelného sáčku), přidejte krkovici a nechte alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc marinovat.
Na potírání prošlehejte všechny ingredience. Maso vyjměte z nálevu, lehce osušte, potřete směsí a grilujte na středně rozpáleném grilu zhruba 5–8 minut z každé strany.
Brambory zmáčkněte/zploštěte, potřete olejem, posypte solí a ogrilujte, jen aby se prohřály a dopekly doměkka.
Přísady na salátek promíchejte, osolte a zakapejte olivovým olejem. Podávejte s bramborami a grilovaným masem.
NĚCO NAVÍC
Použijte na potírání jen polovinu připravené směsi a zbylou podávejte jako omáčku k masu. V tom případě ji můžete ještě trochu svařit, aby zhoustla.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 7x maso na gril(8 receptů )