Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Krkovička v pivu

Krkovička v pivu

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2142 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 192 g
Tuky 68 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pivo ke grilování neodmyslitelně patří, ať už ho lijete do půllitru, nebo do marinády!

Suroviny

krkovice 4 plátky
bez kosti, silné cca 2 cm
petrželka 1.5 PL
nasekaná, k podávání
Na nálev
pivo světlé 500 ml
sůl 1 PL
třtinový cukr 1 PL
tmavý
česnek 4 stroužky
podrcený
Na potírání
med 0.25 hrnku
hořčice dijonská 2 PL
hořčice hrubozrnná 2 PL
jablečný ocet 2 PL
Na brambory
brambory 500 g
vařené do poloměkka
sůl vločková
podle chuti
olivový olej
na potření + na salátek
Na salátek
cibule červená 1 ks
na tenká kolečka
okurka 1 ks
na tenká kolečka
rajčata cherry 250 g
rozpůlená

1 Všechny ingredience na nálev promíchejte, vlijte do mísy (nebo uzavíratelného sáčku), přidejte krkovici a nechte alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc marinovat.

2 Na potírání prošlehejte všechny ingredience. Maso vyjměte z nálevu, lehce osušte, potřete směsí a grilujte na středně rozpáleném grilu zhruba 5–8 minut z každé strany.

3 Brambory zmáčkněte/zploštěte, potřete olejem, posypte solí a ogrilujte, jen aby se prohřály a dopekly doměkka.

4 Přísady na salátek promíchejte, osolte a zakapejte olivovým olejem. Podávejte s bramborami a grilovaným masem.

NĚCO NAVÍC
Použijte na potírání jen polovinu připravené směsi a zbylou podávejte jako omáčku k masu. V tom případě ji můžete ještě trochu svařit, aby zhoustla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit