
Krkovička v pivu
Pivo ke grilování neodmyslitelně patří, ať už ho lijete do půllitru, nebo do marinády!
Ingredience
- 4 plátky vepřové krkovice bez kosti (cca 2 cm silné)
- 1–2 lžíce nasekané petrželky k podávání
- 500 ml piva
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce tmavého třtinového cukru
- 4 stroužky česneku, podrcené
- 1/4 hrnku medu
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce jablečného octa
- 500 g brambor, vařených do poloměkka
- vločková sůl podle chuti
- olivový olej na potření + na salátek
- 1 červená cibule, na tenká kolečka
- 1 salátová okurka, na tenká kolečka
- 250 g třešňových rajčátek, rozpůlených
NA NÁLEV
NA POTÍRÁNÍ
NA BRAMBORY
NA SALÁTEK
Příprava jídla
1 Všechny ingredience na nálev promíchejte, vlijte do mísy (nebo uzavíratelného sáčku), přidejte krkovici a nechte alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc marinovat.
2 Na potírání prošlehejte všechny ingredience. Maso vyjměte z nálevu, lehce osušte, potřete směsí a grilujte na středně rozpáleném grilu zhruba 5–8 minut z každé strany.
3 Brambory zmáčkněte/zploštěte, potřete olejem, posypte solí a ogrilujte, jen aby se prohřály a dopekly doměkka.
4 Přísady na salátek promíchejte, osolte a zakapejte olivovým olejem. Podávejte s bramborami a grilovaným masem.
NĚCO NAVÍC
Použijte na potírání jen polovinu připravené směsi a zbylou podávejte jako omáčku k masu. V tom případě ji můžete ještě trochu svařit, aby zhoustla.
Přidat komentář