Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krkovička v pivu

Pivo ke grilování neodmyslitelně patří, ať už ho lijete do půllitru, nebo do marinády!

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
PT15M
Maso

Ingredience

    • 4 plátky vepřové krkovice bez kosti (cca 2 cm silné)
    • 1–2 lžíce nasekané petrželky k podávání

    NA NÁLEV

    • 500 ml piva
    • 1 lžíce soli
    • 1 lžíce tmavého třtinového cukru
    • 4 stroužky česneku, podrcené

    NA POTÍRÁNÍ

    • 1/4 hrnku medu
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
    • 2 lžíce jablečného octa

    NA BRAMBORY

    • 500 g brambor, vařených do poloměkka
    • vločková sůl podle chuti
    • olivový olej na potření + na salátek

    NA SALÁTEK

    • 1 červená cibule, na tenká kolečka
    • 1 salátová okurka, na tenká kolečka
    • 250 g třešňových rajčátek, rozpůlených

Příprava jídla

1 Všechny ingredience na nálev promíchejte, vlijte do mísy (nebo uzavíratelného sáčku), přidejte krkovici a nechte alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc marinovat.

2 Na potírání prošlehejte všechny ingredience. Maso vyjměte z nálevu, lehce osušte, potřete směsí a grilujte na středně rozpáleném grilu zhruba 5–8 minut z každé strany.

3 Brambory zmáčkněte/zploštěte, potřete olejem, posypte solí a ogrilujte, jen aby se prohřály a dopekly doměkka.

4 Přísady na salátek promíchejte, osolte a zakapejte olivovým olejem. Podávejte s bramborami a grilovaným masem.

NĚCO NAVÍC
Použijte na potírání jen polovinu připravené směsi a zbylou podávejte jako omáčku k masu. V tom případě ji můžete ještě trochu svařit, aby zhoustla.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilovaný pstruh s máslem a bylinkami

Grilované vepřové kolínko na asijský způsob

Uzený rostbíf

Grilované batáty

Salát s grilovaným melounem

Grilovaný naan s bylinkami a sýrem

Tacos s kuřecími špízky a grilovanou zeleninou

Grilované plněné papriky

7x maso na gril

Přidat komentář